Actualitate

Pedeapsă-record pentru trafic cu etnobotanice pronunțată de Tribunalul Cluj

Tribunalul Cluj a pronunțat, joi, o pedeapsă-record pentru trafic cu etnobotanice.

Cinci ani cu executare a primit cel condamnat, zis „Baghera”, supranumit și „lordul drogurilor din Turda”. Acesta fusese liberat condiționat cu un rest de 683 de zile, care se vor adăuga acum la pedeapsa actuală.

Inculpatul este în arest preventiv încă din septembrie 2018. În același dosar au mai fost condamnați patru inculpați, printre care iubita minoră a șefului și mama fetei, care vindeau etnobotanice atunci când el nu era acasă. Sentința mai poate fi atacată cu apel, potrivit clujust.ro.


Sentința a fost dată de judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj, joi, cu privire la Sorin S. S., zis „Baghera”, și la iubita acestuia, Naomi J. Ceilalți trei inculpați, Răzvan R., zis „Uscatu”, Ioan C. P. și Aureliana A. H. au fost condamnați în luna aprilie, aceștia recunoscând acuzațiile.

Inculpatul condamnat la 5 ani închisoare a fost acuzat de peste o mie de acte de vânzare de etnobotanice. Acesta vindea cu precădere în zona Turda-Câmpia Turzii, iar ceilalți doi bărbați vindeau în Cluj-Napoca. 49.000 lei au fost confiscați de la inculpat, în timp ce minorei, care s-a ales cu măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni sub coordonarea Serviciului de Probațiune Cluj, i s-au confiscat alți 3.450 lei.


„Nu este nimic adevărat din toate acuzațiile care mi s-au adus, totul s-a dus pe vrăjeală, n-au găsit nimic la mine!”, a declarat „Baghera” la ieșirea din sala de tribunal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter