Actualitate

Dezbatere publică pe tema celui mai nou cartier din Cluj. Aplicație mobilă pentru proprietarii terenurilor din Sopor

Joi, 31 ianuarie 2019, ora 17.00, la Centrul de Cultură Urbană Casino Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania, invită clujenii la o dezbatere publică în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) cu privire la realizarea master planului și PUZ-ului pentru zona Sopor din Municipiul Cluj-Napoca, care se întinde pe o uprafață de peste 250.000 mp.

În cadrul întâlnirii se vor discuta reglementările urbanistice pentru zona Sopor care vor sta la baza temei de concurs de proiectare pentru găsirea celei mai bune strategii de urbanizare pentru zona Sopor. Primăria Cluj-Napoca, alături de Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania va lansa un concurs de soluții internațional pentru dezvoltarea noului cartier din Municipiul Cluj-Napoca, care să raspundă solicitărilor actuale ale comunității.

Totodată, Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția proprietarilor de terenuri din zonă un instrument care le permite să își identifice parcela pe care o au în proprietate. Aplicația poate fi accesată aici:


https://sopor.gisapp.ro/?fbclid=IwAR0Pe0qnsZIhhDL8ulk5sqYtfPyp6fgCgOmYx8YCr2I8ipvXvUM-Ynu3Lig

Prin intermediul aplicației, până în data de 28 februarie 2019, aceștia sunt invitați să completeze un chestionar prin care pot să formuleze propuneri cu privire la funcțiunile și utilizările pe care le doresc pentru terenurile pe care le au în proprietate. Toate propunerile vor fi atent analizate de către echipa de proiect.


”Avem această oportunitate de a configura de la zero un cartier întreg, ținând cont de cele mai actuale standarde de urbanizare care pot oferi un nivel de calitatea vieții ridicat, care să răspundă tuturor nevoilor unei comunități în secolul XXI. Este un proces în care intenținăm să folosim toate instrumentele pe care tehnologia sau ecosistemul orașului le oferă în acest moment: partenerii noștri de la Ordinul Arhitecților au creat acest instrument de comunicare digital, care crește accesul cetățenilor la informație și totodată le oferă o cale directă către nivelul strategic de decizie a tuturor punctelor de vedere ale proprietarilor, pentru a putea fi luate în calcul atunci când se creionează masterplanul.

De asemenea, Centrul de Inovare și Imaginație Civică ne permite să oferim un spațiu de comunicare și consultare inovativ, unde toți cei prezenți își pot argumenta punctele de vedere sau pot solicita detalii până la cel mai înalt grad tehnic cu privire la principiile și prioritățile zonei”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și coordonatorul Centrului de Inovare și Imaginație Civică.


Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) este un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter