Actualitate

Dacă firmele de salubrizare nu o fac, BOC A PUS MÂNA PE LOPATĂ: "E plin podul de scuze! Am pretenția LA CLUJ SĂ FIE ALTFEL!"

Supărat pe firmele care nu au deszăpezit orașul așa cum și-ar fi dorit, Emil Boc a oferit un exemplu cetățenilor: a fost surprins în timp ce curăța zăpada de pe balconul Primăriei.

La doar câteva zile după ce "a pus tunurile" pe firmele de salubrizare, dar și pe oameni, cărora le-a transmis că "nu este o rușine să pui mâna pe lopată", primarul Emil Boc continuă să fie nemulțumit de modul precar în care se face deszăpezirea la Cluj. Pe străzile și aleile secundare mai ales, zăpada și gheața formată le pun mari bătăi de cap trecătorilor.

"Lucrurile sunt foarte clare: de departe firmele de salubritate nu au fost pregătite și nu și-au făcut datoria așa cum o așteptau cetățenii și așa cum o cerea contractul semnat cu ele. E plin podul de scuze, de la lipsa de sare de la salină până la lipsa oamenilor din Cluj care să se angajeze, dar intervenția pe străzile secundare a fost întârziată, oamenii au perfectă dreptate să fie nemulțumiți. Observ lipsa de capacitate a firmelor, mai mult a celor de la Rosal decât a celor de la Brantner (n.r. Veres) de a da deoparte zăpada, încă mai sunt alei și trotuare care nu sunt curățate. Am dat priorități stațiilor de mijloc de transport în comun, străzilor în pantă, trecerilor de pietoni, dar e foarte departe de standardul pe care mi-l doresc la Cluj, nu mă ajută cu nimic dacă mi se spune că așa este și în altă parte. La Cluj am pretenția să se facă diferența, în toate domeniile!", a declarat Emil Boc, la un post de radio.


Primarul laudă totuși intervenția celor de la ISU, care se luptă cu țurțurii formați pe acoperișuri ce pot pune în pericol viețile trecătorilor.

"Pe de altă parte, luând partea plină a paharului, am avut o colaborare bună instituțională cu ISU, care ne sprijină în înlăturarea țurțurilor de gheață, a zăpezii de pe acoperișuri. Se încearcă eforturi uriașe să se țină lucrurile sub control în condițiile acestea în care, repet, firmele nu au reacția rapidă la care m-am așteptat. Și azi noapte s-a lucrat până dimineața, au fost mobilizați suplimentar și asistații sociali", a mai spus edilul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter