Actualitate

Cluj-Napoca, unul dintre orașele cu cei mai activi angajați la nivel național

Cluj-Napoca, unul dintre orașele cu cei mai activi angajați la nivel național. Al doilea cel mai mare număr de practicanți și de activități sportive practicate după București

În medie, un clujean merge la un centru sportiv de aproape trei ori pe săptămână, zilele cu cel mai mare trafic fiind luni, marti și miercuri. Ulterior, traficul scade constant, duminică înregistrându-se doar 5,5% din totalul de vizite. Spre comparație, în zilele de marți, cele mai active în activități de relaxare și sport, se înregistrează 20% din totalul de vizite dintr-o săptămână. De asemenea, intervalul 17:00 — 19:00, imediat după serviciu, cumulează 45% din traficul zilnic. 
Oră de vârf mai este și 10:00 dimineața.

După numărul de vizite înregistrate în 2017, peste 31% dintre clujeni optează pentru fitness, iar 29% pentru aerobic. Pilates, kangoo jumps și înotul (piscină), escaladă sau dansurile sunt, de asemenea, la mare căutare, informează Agerpres.


În ultimii ani s-a putut observa o creștere accentuată a interesului clujenilor față de diferitele sporturi. Astfel, din ce în ce mai multe săli de fitness sau de aerobic își fac apariția și din ce în ce mai mulți pasionați de sport aleg să se facă antrenori. De asemenea, pe timpul verii, atât parcurile cât și străzile sunt pline de oameni care aleargă, indiferent că este vorba de primele ore ale dimineții sau seara după ce au ieșit de la servici.

 


„În Cluj sunt destul de multe săli de fitness și s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă fiindcă este și multă cerere. A început lumea în Cluj să se intereseze mult mai mult de sport și să meargă la sală sau să facă activitate sportivă în aer liber. În alte orașe nu am văzut chiar atât de mult interes față de sport”, a explicat Laura Lupea, antrenor de fitness.

Iulia este o tânără care stă 8 ore pe zi în fața unui birou în cadrul unei firme din Cluj, așa că după ce iese de la muncă, alege să facă sport, să se mai destindă.


„Fac sport de patru ori pe săptămână, pentru menținere în principiu, dar și din cauza muncii de birou. Am nevoie de exerciții pentru spate, dar îmi place să mă destind după câte opt ore petrecute pe scaun. Sportul este foarte important și pentru starea psihică a angajatului. Eu fac aerobic și particip la clase de zumba, pilates, body workout, în funcție de cursul la care mă programez”, a spus Iulia Lupșa.

 


Silviu este de asemenea un tânăr care înțelege importanța sportului, indiferent de câte ore petrece la birou și se teme pentru viitoare generații, care par să fie tot mai indiferente în ceea ce privește sănătatea lor.

„Eu joc basket cam de două ori pe săptămână și fotbal o dată fiindcă e sănătos din punct de vedere fizic cât și mental. Te deconectează și te menține în formă. O parte din clujeni într-adevăr fac mult sport, dar din păcate problema din ziua de azi sunt copiii. Ei nu fac la fel de mult sport cum făceam, spre exemplu, noi. Asta se observă în statistici, care arată o creștere alarmantă a raportului de copii obezi față de anii 90/2000”, a spus tânărul.


 

Etichete: angajati sport cluj
abonare newsletter