Actualitate

Imagini din avion cu cei 8,7 km de autostradă în construcţie lângă Cluj-Napoca. O alunecare de teren afectează şantierul - VIDEO

Noi imagini filmate din avion cu cei 8,7 km din Autostrada A3 ce se construiesc lângă Cluj-Napoca, între localităţile Gilău şi Nădăşelu, au fost publicate de către Asociaţia Pro Infrastructura (API).

Filmarea surprinde evoluţia lucrărilor pe acest tronson unde deja au fost aşternute primele straturi de asfalt pe mai multe porţiuni, iar structurile viaductelor au prins contur. În acelaşi timp, filmarea surprinde şi o porţiune unde alunecarea de teren afectează şantierul, relatează Hotnews.ro.

Stadiul fizic al lucrărilor a depasit 52%, însă cel financiar (plăţile către constructor) abia trece de 15%.


Filmarea începe dinspre Nădăşelu şi continuă de-a lungul traseului puţin mai sinuos al autostrăzii până la Gilău, acolo unde se continuă cu deja construitul tronson A3 Gilău - Câmpia Turzii.

La minutul 00:53 se poate observa cum pe partea dreaptă a autostrăzii a avut loc o alunecare de teren în debleul realizat de constructori. Pe porţiunea cuprinsă 01:06 şi -1:20 este surprinsă pădurea pentru care încă nu s-au rezolvat problemele legate de acordul de mediu, iar constructorul încă nu a intrat cu utilajele în acea zonă. 

În rest, pe parcursul traseului autostrăzii se pot observa porţiuni extinse unde primele straturi de asfalt au fost turnate, în timp ce unele viaducte au deja traversele aşezate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter