Actualitate

Autoritățile turdene sunt pregătite să întâmpine iarna!

Marți, 26 noiembrei 2013, la primăria turdeană a avut loc reuniunea Comitetul local pentru Situații de Urgență.

Reuninea Comitetul local pentru Situații de Urgență a avut ca scop prezentarea planului de măsuri pentru înlăturarea efectelor negative provocate în cazul căderilor de zăpadă, viscolului și poleiului în municipiul Turda.

La reuniune au fost prezenți primarul Tudor Ștefănie în calitate de șef al Comitetului Local pentru Situații de Urgență; șeful Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei turdene, reprezentnți ai spitalului Turda și serviciului de ambulanță, Jandarmeria, Poliția și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Electrica, Compania de Apă Arieș, E on Gaz, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România dar și Direcția Regională de Drumuri Cluj.


În cadrul întâlnirii a fost prezentat modul de lucru al autorităților locale pentru deszăpezire, care împarte Turda în trei sectoare importante. Potrivit lui Mihai Zăhan, șeful Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei turdene, ”lucrătorii de la drumurile naționale vor trebui să asigure continuitatea circulației, în condiții de iarnă, pe trei tronsoane de drum ce pornesc din Piața Romană spre Alba Iulia, Câmpia Turzii și spre Cluj-Napoca, pe drumul ce trece pe lângă Teatrul municipal”.

Pentru deszăpezirea celorlalte străzi din Turda va interveni cu oameni și utilaje societatea comercială Domeniul Public SA.


Primarul Tudor Ștefănie a apreciat drept pozitivă activitatea Direcției Regionale de Drumuri Cluj. ”Important este să funcționeze foarte bine sistemul informațional și să putem fiecare în situație de urgență să ne rezolvăm probleme apărute. Aici fac apel din nou la cei de la Electrica, atunci când intervin asemenea situații să fie mai operativi, la fel și Compania de Apă Arieș și E on Gaz”, subliniază Tudor Ștefănie.

”Domeniul Public are la această oră în stoc aproximativ 200 de tone de material antiderapant, mai este necesară achiziția de sare, aproximativ 150 de tone, dar și de carburant pentru utilajele societății”, a mai adăugat primarul turdean.

abonare newsletter