Politică

Candidați „pe viață” la primăriile din județul Cluj

În urmă cu câteva zile liberalii au definitivat lista candidaților la primăriile din județul Cluj. Pe lista PNL figurează primarii longevivi ai Clujului, dar și șase femei. De asemenea, în perioada următoare, liberalii vor discuta listele de consilieri locali, unde se va aloca aproximativ o treime din locuri unor nume noi.


Politică

Politicienii și privilegiile lor

După modelul parlamentarilor, acum a venit rândul primarilor şi al baronilor să primească o pensie specială, dacă o propunere care îi vizează pe aceștia va trece de vot.

Actualitate

Primarul Turzii despre posibilul depozit de deșeuri de la Turda: „La noi încă nu s-a prezentat nimeni cu nici o documentaţie, nu a depus nimeni nici o solicitare şi nici nu am luat în discuţie sau să dăm vreo aprobare în acest sens”

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat, joi, că deşeurile menajere din judeţ vor putea fi depozitate în perioada următoare, pe o rampă temporară amenajată pe o suprafaţă de 8.700 de mp lângă municipiul Turda unde acestea vor putea fi stocate pe o perioadă de cel puţin un an, până la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID). O firmă de salubrizare din Bucureşti a achiziţionat 30 de hectare în extravilanul municipiului Turda pentru viitoarea rampă, iar în cazul în care CMID nu se va finaliza într-un an de zile, aceasta va fi extinsă. Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, spune că nu a auzit de construirea unei rampe temporare la el în oraş, că nu a văzut nicio documentaţie şi spune că până la emiterea unui aviz de construcţie trebuie să se gândească cum va afecta comunitatea.

Social

Turdenii, prezenți în număr mare la manifestările dedicate Zilei de 9 Mai

Moment istoric cu triplă semnificaţie, Proclamarea Independenţei de Stat a Romaniei, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei, ziua de 9 mai a fost marcată şi la Turda printr-un ceremonial militar – religios la Monumentul Eroilor din faţa Catedralei Ortodoxe.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners