Actualitate

Ministerul Transporturilor anunță 7 noi noduri rutiere pe Autostrada Transilvania, pentru îmbunătățirea conectivității infrastructurii de mare viteză

Autostrăzile din România vor beneficia de zeci de noduri rutiere noi, din care 7 conexiuni vor fi realizate pe Autostrada Transilvania.

Noi noduri rutiere, realizate pe autostrăzile din România/Foto: arhivă monitorulcj.ro Noi noduri rutiere, realizate pe autostrăzile din România/Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Pe rețeaua autostrăzilor din România vor fi construite 36 noi noduri rutiere, care vor contribui la creșterea capacității de trafic și îmbunătățirea conectivității la nivel de rețea de infrastructură rutieră națională.

 


Astfel, cele trei autostrăzi – Autostrada A1, Autostrada Soarelui A2 și Autostrada Tranilvania A3 vor benficia de noduri rutiere suplimentare ce vor spori conexiunea infrastructurii rutiere, potrivit unui anunț publicat de reprezentanții Ministerului Transporturilor. 

Noduri rutiere pe Autostrada Transilvania

Șapte conexiuni din cele 36 anunțate de oficialii Ministerului Transporturilor vor fi realizate pe A3.


𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗔𝟯
*Gruiu (km 36+700) - Intersecția A3 cu DJ101C Gruiu/Nuci - stadiu: în licitație pentru execuție lucrări 
*Ciurila (km 33+000) - secțiunea 2B Câmpia Turzii - Gilău - stadiu: se află în etapa I de proiectare și de obținere avize
*Românași (km 26) - sectorul Poarta Sălajului – Nusfălau - stadiu: în pregătire documentație de atribuire

CITEȘTE ȘI: 45 de minute pe autostradă între Cluj și Zalău, după finalizarea lucrărilor! Emil Boc: „Județul limitrof va fi mai aproape ca arie de dezvoltare și de mobilitate”

Noi noduri rutiere pe autostrăzile și drumurile expres din România/Foto: Irinel Scrioșteanu Facebook.com

*Ludus (km 18+000) - secțiunea 2A Ogra - Câmpia Turzii - stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
*Săndulești (km 17+000) - secțiunea 2B Câmpia Turzii - Gilau - stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
*Craşna (km 52+000) - secțiunea 3B Mihăilesti – Suplacu de Barcău - stadiu: în etapa I de proiectare (SF)
*Spinuş (km 39+940) - intersecție cu DN1P - stadiu: în etapa I de proiectare (SF)


Realizarea acestor noduri rutiere reprezintă o strategie de conectivitate suplimentară între drumurile de mare viteză (autostrăzi și drumuri expres) și zonele în curs de dezvoltare, atât pentru a crește sustenabilitatea infrastructurii de mare viteză, cât și a consolidării dezvoltării unor zone economice, conform anunțului făcut de Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

45 de minute pe autostradă între Cluj și Zalău, după finalizarea lucrărilor! Emil Boc: „Județul limitrof va fi mai aproape ca arie de dezvoltare și de mobilitate”

Ultimele Stiri
abonare newsletter