Actualitate

Începerea școlii și revenirea studenților în Cluj îngreunează traficul din zona metropolitană. Pivariu: „Dezvoltarea vine cu un minus în trafic”

Odată cu redeschiderea școlilor și întoarcerea studenților în Cluj au revenit și nervii șoferilor din cauza traficului intens din zona metropolitană.

Trafic în Florești la început de octombrie / Foto: INFO TRAFIC jud. Cluj - Facebook Trafic în Florești la început de octombrie / Foto: INFO TRAFIC jud. Cluj - Facebook

 

 


Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, a vorbit joi despre problema traficului. El a evidențiat că redeschiderea școlilor și a universităților a pus presiuni și pe traficul din zona metropolitană, nu doar în Cluj-Napoca.

 


Edilul Floreștiului spune că se fac demersuri pentru a diminua problema, însă, în același timp, spune că așa se întâmplă în zonele dezvoltate, fiindcă „dezvoltarea vine cu acest minus în trafic”:

„Sigur că se simte un impact în trafic, atât în municipiul Cluj-Napoca, cât și în toată zona metropolitană. De altfel, toate zonele dezvoltate din această lume au probleme, traficul încărcat, mai ales odată cu începerea școlilor și universităților. Sigur, când au început universitățile, ca în fiecare an se simte în trafic un aport de mașini. Acestea, ca de fiecare dată, cam după două săptămâni se diminuează și participanții la trafic își găsesc trasee optime pentru ei și lucrurile se mai reglează puțin pe parcurs. Noi suntem în permanență în legătură cu cei de la CTP pentru a optimiza atât traseele autobuzelor, cât și timpii de parcurs. Chiar astăzi o să avem o nouă ședință, ieri am avut o discuție cu niște propuneri bazate pe observațiile celor de la Compania de Transport Public. Astăzi o să avem o ședință pentru a discuta despre aceste rute și pentru a le optimiza. Dar, cum spuneam, peste tot în lume dezvoltarea vine cu acest minus în trafic pentru că toată lumea la orele dimineții pornește spre un punct unde trebuie să ajungă, iar asta înseamnă trafic sporit pentru noi toți, zona metropolitană fiind destul de afectată de acest trafic. Sunt soluții, se lucrează la trafic, pe lângă marile proiecte de infrastructură…”, a declarat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, în cadrul unei emisiuni radio.


CITEȘTE ȘI:
Nereguli pe șantier în Florești. Primarul Pivariu a acționat rapid: „Nu vom tolera niciodată lucrări neconforme!”
Aparatul de test multidrog achiziționat de Primăria Florești, predat polițiștilor clujeni. Primarul Pivariu: „Ne preocupă sănătatea și siguranța cetățenilor”.
 

Întrebat dacă este de părere că floreștenii sunt dispuși sau nu să renunțe la circulația cu mașina personală, primarul a răspuns că acest lucru se va întâmpla când mijloacele de transport în comun vor deveni mai atractive: 

„Este un proces de durată, dar nu neaparat pentru floreșteni, ci pentru România în mod general, pentru că transportul în comun trebuie să fie atractiv, cu mijloace de transport din ce în ce mai moderne, cu o flotă de autobuze care să corespundă nevoilor actuale. Vreau să vă spun că, referitor la acest subiect, avem un parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca pe fonduri europene unde se achizițonează și autobuze electrice. Noi pregătim infrastructura pentru a putea beneficia și noi în Florești de aceste autobuze electrice. Deci se lucrează pe acest palier. Pas cu pas pregătim infrastructura pentru a prioritiza și favoriza mijloacele de transport în comun. Mai avem câteva lucrări care încă îngreunează traficul. Va fi mai bine odată ce lucrările vor fi terminate. Pe măsură ce mijlocul de transport în comun va fi mai atractiv atât ca timp, cât și calitate,  sunt sigur că floreștenii (românii, în general) vor opta pentru mijloacele de transport în comun, așa cum s-a întâmplat și în țările dezvoltate, europene. Pe măsură ce transportul în comun a fost mai atractiv, el a fost folosit din ce în ce mai mult”, a explicat Pivariu.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăria Florești vrea să ELIMINE abandonul câinilor. Pivariu: „Sterilizarea și microciparea, soluția prin care evităm atacurile asupra oamenilor”

Au început lucrările la cel mai mare parc sportiv din Florești. Terenuri, piste de alergat și biciclete și parc de aventură!

abonare newsletter