Actualitate

Primăria Florești vrea să ELIMINE abandonul câinilor. Pivariu: „Sterilizarea și microciparea, soluția prin care evităm atacurile asupra oamenilor”

Stelirizarea, înregistrarea și microciparea câinelui sunt gratuite în Florești, printr-o campanie a Primăriei, aflată în desfășurare.

Sterilizare, înregistrare și microcipare a câinilor din Florești / Foto: arhivă Facebook Bogdan Pivariu Sterilizare, înregistrare și microcipare a câinilor din Florești / Foto: arhivă Facebook Bogdan Pivariu

 

 


Primarul comunei, Bogdan Pivariu, consideră că printr-o astfel de campanie „evităm să avem victime ale atacurilor”, dar și „abuzurile asupra câinilor”. 

„Vă rugăm să ne ajutați în eforturile noastre de a promova o comunitate responsabilă și iubitoare de animale. Ieri, o echipă formată din reprezentanți ai Poliției Locale și ai asociațiilor pentru protecția animalelor au colaborat într-o acțiune de informare și educare cu privire la obligațiile deținătorilor de câini. Efectivul câinilor comunitari își are originea, de cele mai multe ori, în câini cu stăpân, dar care ajung să fie abandonați de aceștia. Primăria Florești alocă resursă umană și financiară pentru a elimina această problemă din fașă. Aceste campanii de subvenționare din bugetul local al costurilor cu sterilizarea câinilor cu stăpân, înregistrare în RECS (Registrul de evidență al câinilor cu stăpân) și microciparea lor este soluția prin care evităm să avem victime ale atacurilor asupra oamenilor pe de o parte și abuzuri asupra câinilor, pe de cealaltă parte.


Perioada campaniei: Septembrie - Decembrie 2023
Programări: 10:00 - 16:00
Telefon: 0264-282 071
Locație: Cabinet Sirius Animal Vet - Str. Cetății, Nr. 58

Pentru a beneficia de această campanie, proprietarii de câini trebuie să depună o cerere fie fizic la Registratura Primăriei Florești, fie online pe adresa de e-mail: contabilitate@floresticluj.ro, împreună cu buletinul proprietarului câinelui (domiciliul stabil în Florești) și carnetul de sănătate al câinelui.


„Să ne unim eforturile pentru a contribui la sănătatea și bunăstarea prietenilor noștri necuvântători!”, mai transmite edilul Floreștiului.

Ca să fie sterilizat gratuit, câinele trebuie să fie microcipat și să fie înregistrat în RECS înainte. „În cazul în care câinele nu este microcipat, asociațiile pentru protecția animalelor implicate în proiect asigură microciparea gratuită. Pentru mai multe detalii vă rugăm să sunați la: 0264-282 071”, transmite Primăria. 


Mai multe detalii despre campania de sterilizare, înregistrare și microcipare, pe site-ul Primăria Florești.

CITEȘTE ȘI:

Nereguli pe șantier în Florești. Primarul Pivariu a acționat rapid: „Nu vom tolera niciodată lucrări neconforme!”

Au început lucrările la cel mai mare parc sportiv din Florești. Terenuri, piste de alergat și biciclete și parc de aventură!

Ultimele Stiri
abonare newsletter