Actualitate

Clujean, condamnat la 3 ani de închisoare după ce a aprins zeci de baloți de fân. Paguba depășește 22.000 de lei

Un clujean a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare după ce a aprins zeci de baloți de fân pe un teren viran din Căianu.

Un clujean a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare după ce a aprins zeci de baloți de fân pe un teren viran din Căianu/ Foto: gherlainfo.ro Un clujean a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare după ce a aprins zeci de baloți de fân pe un teren viran din Căianu/ Foto: gherlainfo.ro

 

 


În noaptea de 6 spre 7 decembrie 2022, un incendiu puternic s-a produs în localitatea Bărăi din comuna Căianu, județul Cluj. Baloții erau depozitați pe un teren, iar focul a fost stins de pompierii din Mociu. Paguba a fost evaluată la 22.500 de lei, scrie gherlainfo.ro

 


Potrivit sursei citate anterior, judecătorii de la Gherla au dispus pe 8 decembrie arestul preventiv pentru 30 de zile și de atunci a tot fost prelungit arestul.

„Condamnă pe inculpatul M.A., la pedeapsa de: - 3 ani 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prevăzută de articolul 253 alineatul (4) din Codul penal, cu aplicarea articolului 396 alineatul (10) din Codul de procedură penală. 2. Interzice inculpatului drepturile prevăzute la articolul 66 alineatul (1) literele a) şi b) din Codul penal, începând cu data rămânerii definitive a sentinţei şi până când pedeapsa va fi executată sau considerată ca executată. 3. Interzice inculpatului drepturile prevăzute la articolul 66 alineatul (1) literele a) şi b) din Codul penal, pe o durată de 1 an, ca pedeapsă complementară. 4. Obligă pe inculpat să achite părţii civile F.G, despăgubiri civile în sumă de 22.500 lei (…) Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în decizie.


Tânărul a fost bănuit că în noaptea de 6 spre 7 decembrie ar fi incendiat aproximativ 150 de baloți de fân, depozitați pe un teren din localitatea Bărăi, comuna Căianu.

Pompierii au fost sesizați despre producerea incendiului în jurul orei 02.30 și au intervenit două autospeciale, de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca și de la Mociu. Intervenția nu a fost una de amploare și nu a existat pericolul ca incendiul să se extindă la case.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Închisoare de până la 3 ani pentru difuzarea fără consimțământ a imaginii intime a unei persoane

Închisoare cu executare pentru șoferii drogați sau băuți care produc accidente mortale. Proiectul de lege a fost aprobat

Ultimele Stiri
abonare newsletter