Actualitate

Închisoare de până la 3 ani pentru difuzarea fără consimțământ a imaginii intime a unei persoane

Proiectul care prevede că divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate, fără consimţământul acesteia, se pedepsește cu închisoare, a fost adoptat.

Închisoare de până la 3 ani pentru difuzarea fără consimțământ a imaginii intime a unei persoane/ Foto: pixabay.com Închisoare de până la 3 ani pentru difuzarea fără consimțământ a imaginii intime a unei persoane/ Foto: pixabay.com

 

 


Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care prevede că divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate, fără consimţământul acesteia, de natură să-i provoace o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale, va fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 


S-au înregistrat 227 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă şi două abţineri. Proiectul de lege vizează completarea art. 226 din Legea nr. 286/2019 privind Codul penal.

„Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, prevede proiectul.


Actul normativ stabileşte şi ce se înţelege prin „imagine intima”. De asemenea, proiectul prevede că nu va constitui infracţiune această faptă în cazul în care făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni.

„Prin imagine intimă se înțelege orice reproducere, indiferent de suport, a imaginii unei persoane nude, care își expune total sau parțial organele genitale, anusul sau zona pubiană sau, în cazul femeilor, și sânii, ori care este implicată într-un raport sexual sau act sexual”, prevede un alt articol de lege, adoptat în raportul de la comisiile de specialitate.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

HALUCINANT! Percheziție la Cluj, bărbat acuzat de VIOL și pornografie infantilă. În imagini era și fiul său MINOR, făcând sex cu un bărbat!

Ultimele Stiri
abonare newsletter