Actualitate

Un BMW nou al Poliției, distrus într-un accident cu patru mașini pe strada Teodor Mihali. FOTO

Un accident rutier a avut loc luni dimineața pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca. În accident au fost implicate trei mașini, inclusiv o mașină nou-nouță de poliție.

n accident rutier a avut loc luni dimineața pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca/ Foto: Mihai Bacalu - Facebook n accident rutier a avut loc luni dimineața pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca/ Foto: Mihai Bacalu - Facebook

 

Un accident rutier s-a petrecut luni dimineața pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca în apropiere de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. 


 

În urma accidentului, un bărbat a ajuns la spital.


Un accident rutier a avut loc luni dimineața pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca/ Foto: ISU Cluj

„Pompierii din cadrul Detanșamentului 1 Cluj Napoca au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut pe strada Teodor Mihali din municipiul Cluj Napoca.
La fața locului s-au deplasat trei autospeciale cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD și unul SAJ.

Echipajele operative au găsit trei autoturisme avariate, dintre care unul răsturnat pe plafon, și ocupanții ieșiți din acestea.
Șase persoane au fost consultate de către echipajele SMURD și SAJ, dintre care un bărbat a fost transportat la spital. La prima evaluare acesta prezentat afecțiuni ușoare.
Pompierii au asigurat măsuri de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor bateriilor, precum și alte măsuri privind siguranța persoanelor implicate în accident”, a transmis ISU Cluj.


Accident în Cluj-Napoca/ Foto: ISU Cluj

BMW-ul Poliţiei Rutiere, achiziționat în urma unei licitații controversată

Iniţial, G4Media a relatat că licitaţia prin care Inspectoratul general al Poliţiei Române (IGPR) cumpără 600 de maşini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis, este considerată ca fiind „cu dedicaţie” atât de sindicatele din poliţie, cât şi de publicaţiile de profil auto. Contractul are o valoare de 98 de milioane de lei fără TVA.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu a contat această prietenie şi a subliniat că este inadmisibil ca numele şi poziţia sa să fie implicate într-o astfel de chestiune. Iohannis a adăugat că se aşteaptă ca autorităţile statului să facă verificări.


În octombrie 2022, ministrul de Interne Lucian Bode a prezentat concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini BMW pentru Poliţie.

Poliția Română susține că obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de siguranță rutieră și scăderea numărului persoanelor decedate în accidentele de circulație, prin dotarea corespunzătoare a structurilor de poliție rutieră.


„Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, caracteristicile tehnice variabile, pentru autospecialele ce urmează să fie achiziționate în proiect, sunt menționate ca fiind minime și nu limitative sau exclusive: Cilindree: minim 1.900 cm3; Cutia de viteze: automată; Trepte de viteză: minim 8+1; Putere maximă: minim 130 kW(184 de CP); Cuplu: minim 290 Nm. În cadrul proiectului, se urmărește achiziționarea de autospeciale, precum și a 250 de cinemometre laser de măsurare a vitezei, radar tip pistol, acestea formând împreună un sistem mobil de supraveghere, cu rolul de a urmări si de a opri autovehiculele ce rulează cu viteză excesivă, cu o valoare estimată per bucată de 14.000 de euro, fără TVA”, a transmis Poliția Română în luna septembrie 2022.

Reprezentanții Poliției Române au spus că prima procedură de achiziție a fost inițiată în 2021, pentru 300 de autovehicule de poliție rutieră, termenul de depunere a ofertelor fiind stabilit pentru data de 25 noiembrie 2021, astfel încât, la data de 26 noiembrie 2021, procedura a fost anulată ca urmare a faptului că nu a fost înregistrată nicio ofertă, deși pe piață existau patru producători auto, care respectau specificațiile tehnice prevăzute.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident cu trei răniți, la Copăceni. O persoană a rămas încarcerată în urma impactului - FOTO

Accident pe un drum din Prahova. Un tânăr de 23 de ani a murit pe loc

Ultimele Stiri
abonare newsletter