Actualitate

Intervenție de 14 ore a pompierilor după inundațiile din Florești! Un bărbat de 70 de ani, blocat în subsol

Pompierii au lucrat 14 ore în continuu la evacuarea apei din comuna Florești, după inundațiile provocate de avarierea unei magistrale de apă.

Inundații Florești / Foto: ISU Cluj Inundații Florești / Foto: ISU Cluj

 

 


În urma scurgerilor de apă, mai multe locuințe și drumuri au fost inundate în Florești, iar un bărbat de 70 de ani a rămas blocat într-un subsol.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă pagubele au fost mari. În cursul zilei au fost întocmite 24 de procese verbale de constatare a pagubelor:


„Intervenția pentru evacuarea apei din comuna Florești a ajuns la final. Pompierii clujeni au încheiat intervenția începută la primele ore ale dimineții de vineri, 14 aprilie, în comuna Florești. Echipajele noastre au fost solicitate să evacueze apa care a inundat străzile Tăuțiului, Ioachim Olteanu și Muncitorilor. De asemenea, am primit o solicitare pentru evacuarea apei care a cuprins subsolul unui bloc situat pe strada Cetății.

La fața locului s-a deplasat în primă instanță echipajul de la Punctul de Lucru Florești, începând cu ora 04:00. Ulterior, forțele au fost suplimentate cu personal și autospeciale de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, respectiv Turda, Huedin și Dej. În total au acționat patru autospeciale de capacitate mare și medie, respectiv opt motopompe, încadrate de un ofițer și 23 de subofițeri. Pe timpul intervenției, pompierii au ajutat un bărbat de aproximativ 70 de ani să iasă dintr-un subsol, unde era blocat. Din fericire, nu au existat persoane care să solicite sprijin medical. De asemenea, echipajele noastre au salvat mai multe găini din gospodării.


În total, pompierii au evacuat apa din 18 curți și gospodării, întocmindu-se 24 de procese verbale de constatare a pagubelor. Forțele noastre finalizat misiunea la ora 17:45, după aproape 14 ore”, a transmis ISU Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se putea mai rău pe Dragalina! Boc: „Dacă nu începeam lucrările, conducta ar fi pușcat ca în Florești și oricum blocam traficul”

Avaria la magistrala de apă, de mari dimesiuni! Floreștenii nu rămân fără apă, dar nu au curent de Vinerea Mare

Ultimele Stiri
abonare newsletter