Actualitate

Se putea mai rău pe Dragalina! Boc: „Dacă nu începeam lucrările, conducta ar fi pușcat ca în Florești și oricum blocam traficul”

Emil Boc a comentat situația inundațiilor din Florești produse de avarierea unei magistrale de apă și a spus că o situație similară s-ar fi putut întâmpla și în Cluj-Napoca, pe strada Dragalina. Mai devreme sau mai târziu „oricum blocam traficul”.

Avarie la magistrala de apă, Florești, 14 aprilie / Foto: Bogdan Pivariu Avarie la magistrala de apă, Florești, 14 aprilie / Foto: Bogdan Pivariu

 

 


Deși începerea lucrărilor pe strada Dragalina a înfuriat mulți șoferi și a dat peste cap traficul rutier, primarul Emil Boc spune că situația putea fi mult mai rea, făcând referire la inundațiile din Florești de vineri dimineața, 14 aprilie.

 


Edilul susține că dacă nu ar fi acceptat să se facă lucrări pe strada Dragalina, mai devreme sau mai târziu și acolo ar fi „pușcat” o conductă. 

„A plesnit, a pușcat. Așa s-ar fi întâmplat și la noi dacă, de exemplu, pe Dragalina nu aș fi acceptat să facă lucrările Compania de Apă - magistrala cea mai mare (uriașă, cât o stradă) să o schimbe acum. Dacă nu, rămâneam fără apă când ne era lumea mai dragă și oricum blocam traficul. Am găsit înțelegerea cu Compania de Apă Someș să facă lucrările într-un ritm accelerat. Oamenii ăia au lucrat și de Florii, până în buza Paștelui, își fac treaba, dar trebuie să schimbăm aceste conducte. E greu, într-adevăr, pentru cei care suntem în oraș, în diverse părți ale lui... acum este mai afectat Grigorescu. Când o să facem podul Garibaldi iarăși o să fie afectată zona Mănăștur-Grigorescu. N-avem ce face. Podurile astea se fac acum și țin 100 de ani, dar nu putem să nu lucrăm la ele”, a spus Emil Boc la o emisiune radio.


Municipalitatea clujeană anunța recent lucrări de modernizare pe strada General Dragalina, iar începând de luni, 3 aprilie, circulația din zonă este închisă. Până la începutul verii urmează să fie înlocuite conductele de apă, iar cablurile vor fi introduse în subteran. Totodată, Primăria urmează să intervină pentru a realiza lucrările de modernizare ce fac parte din proiectul de amenajare a malurilor Someșului. 

Despre proiectele începute recent primarul spune că „sunt în grafic”: „Toate proiectele sunt în grafic de realizare și trebuie să știe fiecare că, raportat la ordinul de începe a lucrărilor, constructorii pot să ceară, să prelungească termenul, au pe lege scris, cu perioada de iarnă când nu s-a putut lucra. Potrivit normativelor în vigoare, se întâmplă când temperaturile sunt sub anumite grade, când apar probleme neprevăzute în contract/teren și necesită o expertizare sau o lucrare suplimentară.”


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de case INUNDATE în Florești, în Vinerea Mare! S-a produs o avarie la magistrala de apă. VIDEO/FOTO

Strada Dragalina ar putea fi redeschisă mai repede. Boc: „Eu am cerut până în ultima secundă să nu închidă circulația”

Ultimele Stiri
abonare newsletter