Actualitate

Traian Onuc, cel mai mare țepar imobiliar din Cluj-Napoca, rămâne în arest! Tribunalul Cluj i-a respins contestația

Traian Onuc, cel mai mare țepar imobiliar din Cluj-Napoca, a atacat în instanță decizia de arestare preventivă a sa și a colegului său. Tribunalul Cluj i-a respins recursul și „țeparii” rămân în arest.

Traian Onuc/ Foto: captură ecran video Youtube CLUJUST Traian Onuc/ Foto: captură ecran video Youtube CLUJUST

 

 


Un judecător de drepturi și libertăți a dispus pe 31 ianuarie, arestarea preventivă a lui Traian Onuc, cel mai mare țepar imobiliar din Cluj-Napoca, și a colegului său Jascău Pavel.

 


Traian Onuc a cerut recuzarea unui membru din completul de judecată și a atacat decizia de arestare preventivă. Instanța a respins recursul lui Onuc în ședința camerei de consiliu din 8 februarie 2023.

Soluția pe scurt:


„În baza art. 68 alin. 1 şi 5 rap. la art. 64 alin. 1 lit. f Cod de Procedură Penală respinge cererea de recuzare a unui membru a completului de judecată III C contestaţii, respectiv a domnului judecător Valerian Adrian Pojoga, de la judecarea contestaţiilor declarate de către inculpaţii Onuc Traian şi Jaşcău Pavel împotriva încheierii penale nr. 10 din 31 ianuarie 2023 a Judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Cluj-Napoca, prin care s-a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi contestatori, cerere formulată de către inculpatul Onuc Traian. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod de Procedură Penală obligă inculpatul petent Onuc Traian la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 100 lei. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 8 februarie 2023.

În baza art. 204 rap. la art. 203 alin. 5 şi la art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod de Procedură Penală respinge ca nefondate contestaţiile formulate de către inculpaţii OT, fiul şi JP, împotriva Încheierii penale nr. 10/31.01.2023 a Judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Cluj-Napoca, pronunţată în dosarul cu numărul de mai sus. În baza art. 272 alin. 1 Cod de Procedură Penală stabileşte onorariu pentru avocatul desemnat din oficiu pentru inculpatul contestator JP în sumă de 340 lei care se avansează din Fondul Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Cluj – av. VAM. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod de Procedură Penală obligă inculpaţii contestatori să plătească în favoarea statului cheltuieli judiciare în sumă de 300 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 8 februarie 2023, în lipsa participanţilor”, se arată pe site-ul Tribunalului Cluj.


Șmecherii imobiliare și prejudiciu de 5 mil. de euro

Traian Floarea Ianson, cunoscut acum sub numele de Traian Onuc, este un constructor imobiliar clujean acuzat de sute persoane de înșelăciune. El le-a promis oamenilor apartamentele din trei blocuri de câte opt etaje (două pe strada Miko Imre nr. 14 şi un alt bloc pe strada Fabricii nr. 67), dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Inițial, el a fost arestat, apoi a fost eliberat sub control judiciar, stare în care este judecat și cercetat în mai multe dosare.

Polițiștii clujeni au efectuat percheziții domiciliare în 30 ianuarie, care au dus la prinderea lui Onuc și arestarea sa preventivă, alături de unul dintre complicii lui. Prejudiciul estimat de polițiști este de 5 milioane de euro:


„La data de 30 ianuarie a.c, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Combaterea Infracțiunilor Informatice din Cluj (...) au pus în executare 4 mandate de percheziție, în municipiul Cluj-Napoca, 3 dintre acestea domiciliare, iar una într-un spațiu utilizat ca birou. Activitățile au fost organizate în cadrul cercetărilor efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune în formă continuată. Investigațiile derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că, în perioada 2021-2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să remită anumite sume, cu titlu de avans sau plată integrală, în scopul achiziționării unor garsoniere sau imobile aflate în construcție în municipiul Cluj-Napoca, fără deținerea unor autorizații de construcție valabile.

De asemenea, actele prevăzute de lege în scopul încheierii unor astfel de înțelegeri nu erau întocmite în fața notarilor publici sau autentificate de către notari publici, conform normelor legale, iar imobilele nu erau predate în termenele menționate în respectivele documente, încheiate în mod ilicit. (...) În baza probatoriului administrat, doi dintre bărbați, având vârsta de 36, respectiv 63 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, față de aceștia, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. (...) Unul dintre bărbați este cercetat în mai multe cauze aflate pe rolul unității de parchet menționate, pentru infracțiuni similare, cu prejudiciu estimat până în acest moment la aproximativ 5 milioane de euro”, a transmis IPJ Cluj.

Ianson este fiul lui FLOAREA IANSON MARIANA, medic expert al asigurărilor sociale, fost şef serviciu Expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă din cadrul Casei de Pensii a Judeţului Cluj, care a fost condamnată de magistrații clujeni la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Foto: captură ecran video - YouTube clujust.ro

CITEȘTE ȘI:

Cum acționa cel mai mare țepar imobiliar din Cluj-Napoca, Traian Onuc. El și complicii au folosit nume false

Cel mai mare țepar imobiliar al Clujului, Traian Onuc, arestat din nou. În arest a ajuns și colegul său

Ultimele Stiri
abonare newsletter