Actualitate

Ţeparul imobiliar Traian Onuc, de neoprit. Ce au descoperit polițiștii pe un șantier din zona Calea Turzii

În ciuda faptului că are interdicţie de a mai vinde apartamente, Traian Onuc încearcă în continuare să profite de încrederea oamenilor şi încearcă să vândă din nou, ilegal, zeci de apartamente în Cluj-Napoca.

sursa foto ziardecluj.ro sursa foto ziardecluj.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Cluj-Napoca, astăzi, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj – Napoca, jandarmi și inspectori din cadrul ITM Cluj au verificat șantierul de pe str. Miko Imre nr. 14, "unde s-a constatat continuarea lucrărilor de construire fără autorizație a unui imobil de locuințe".

“Deși în luna mai 2017, Mureșan Horațiu Sebastian – proprietarul terenului - a fost sancționat pentru lucrări fără autorizație de construire cu amendă în valoare de 5000 lei și s-a dispus oprirea lucrărilor, astăzi, pe șantier se aflau 5 angajați ai SC ECOMP SRL (societate care este executantul lucrării), echipă care era coordonată de Onuc Traian. Precizăm că datorită faptului că nu s-a respectat măsura de oprire a lucrărilor, dispusă pe numele Mureșan Horațiu Sebastian a fost întocmit referatul de sezizare a organelor de urmărire penală la data de 11 ianuarie 2018”, spun reprezentanții municipalității.


Potrivit documentului citat, având în vedere constatările de pe șantier au fost luate următoarele măsuri:

- 1 proces verbal de constatare a contravenției pentru lucrări efectuate fără autorizație de construire, pe numele  SC ECOMP SRL – în calitate de constructor,


- 4 procese verbale de constatare a contravenției privind neîntreținerea curățeniei în incinta șantierului, lipsa contractului de salubritate, lipsa împrejmuirii corespunzătoare, respectiv pentru lipsa rampei de spălare la ieșirea din șantier, în valoare de 5.500 lei,

- ITM – 1 proces verbal de constatare a contravenției pentru lipsa masurilor privind protecția muncii, pe numele  SC ECOMP SRL – în calitate de constructor.


“La fața locului, cu ocazia acțiunii au fost identificate 3 persoane interesate să achiziționeze apartamente, în acest scop având inclusiv bani asupra lor”, spune Primăria.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca l-au trimis în judecată pe Traian Onuc sub acuzaţia că a înşelat 130 de persoane, de la care a încasat avansuri de peste 2 milioane de euro pentru apartamente în două blocuri pe care nu le-a finalizat.


Potrivit rechizitoriului, ”în perioada 2009 – mai 2016, cu ocazia încheierii unor antecontracte de vânzare-cumpărare autentificate ori atestate cu dată certă de către avocaţi şi notari publici din Cluj-Napoca, inculpatul Onuc Traian (fost Floarea Ianson) a indus în eroare un număr de 130 de promitenţi-cumpărători prezentându-le ca adevărată împrejurarea mincinoasă că are resursele financiare şi capacitatea lucrativă de a le transmite dreptul de proprietate şi a le preda în termen scurt folosinţa unor apartamente amplasate în imobilele aflate în curs de edificare de pe str. Fabricii nr. 65-57 şi str. Miko Imre, f.n., după caz, din Cluj-Napoca, continuând să le menţină în eroare, iar în unele cazuri determinându-le să-i suplimenteze tranşe din preţ, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase legate de construirea efectivă a apartamentelor ori de relocarea spaţiilor locative, fără a avea vreun moment intenţia de a îşi îndeplini obligaţiile contractuale asumate, denaturând în unele cazuri destinaţia reală pentru care au fost autorizate clădirile ori disimulând demersurile făcute în sensul schimbării destinaţiei, după caz, şi folosind în scopul captării încrederii victimelor schiţe tehnice mincinoase, determinându-le astfel să îi achite cu titlu de avans suma totală de 2.074.249 euro şi 701.104 lei (echivalentul sumei de 10.035.224,5 lei)”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter