Actualitate

Cum acționa cel mai mare țepar imobiliar din Cluj-Napoca, Traian Onuc. El și complicii au folosit nume false

Țeparul Traian Onuc avea doi complici cu care acționa, din care unul este arestat 30 de zile alături de el.

Traian Onuc/ Foto: captură ecran video Youtube CLUJUST Traian Onuc/ Foto: captură ecran video Youtube CLUJUST

 

 


Traian Onuc, un cunoscut țepar de apartamente, a fost arestat pentru 30 de zile de Judecătoria Cluj-Napoca pentru înșelăciune în formă continuată, alături de un complice, Pavel Jașcău.

 


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au arătat că au deschis un dosar penal pe numele lui Onuc și a doi apropiați, unul dintre ei, Jașcău, fiind, de asemenea, arestat.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, atât Traian Onuc cât și Pavel Jașcău foloseau nume false și s-au dat drept inginer și constructor.


„Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria ClujNapoca din data de 31.01.2023 din cadrul dosarului penal 4412/P/2022 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 3 inculpați (…) În fapt, s-a reținut că acțiunile celor doi suspecți, care în perioada ianuarie-martie 2021, în baza unei rezoluții infracționale unice și având o legătură subiectivă, au indus și menținut în eroare două persoane vătămate, prezentându-le ca adevărate împrejurările mincinoase că se va finaliza construcția apartamentelor și se va transfera dreptul de proprietate ca urmare a încheierii unor acte de vânzare-cumpărare, referitoare la apartamentele în construcție într-un imobil situat pe str. Miko Imre din mun. ClujNapoca, deși nu exista nicio intenție, și nici mijloace materiale, de a se finaliza lucrarea și de a se transfera dreptul de proprietate, folosindu-se în acest scop de înscrisuri false intitulate antecontracte de vânzare-cumpărare, un suspect folosind și nume false, respectiv P.A și A., precum și calități mincinoase de inginer sau șef de echipă, împrejurări în care persoanele vătămate au fost amăgite și astfel au transferat sumele de 16.000 de euro și 54.000 de euro în contul bancar RO, deschis de către complice, cont pe care era împuternicit primul suspect, care ulterior a și retras sumele de bani (…) Fapta suspectului, care a sprijinit pe ceilalți doi suspecți, prin punerea la dispoziție a contului bancar pentru ca aceștia din urmă să îl folosească la activitatea infracțională, respectiv aceea că în perioada ianuarie-martie 2021, în baza unei rezoluții infracționale unice și având o legătură subiectivă, au indus și menținut în eroare două persoane vătămate, prezentându-le ca adevărate împrejurările mincinoase că se va finaliza construcția apartamentelor și se va transfera dreptul de proprietate ca urmare a încheierii unor acte de vânzare-cumpărare, referitoare la apartamentele în construcție”, a transmis Parchetul.

CITEȘTE ȘI:
Cel mai mare țepar imobiliar al Clujului, Traian Onuc, arestat din nou. În arest a ajuns și colegul său
VIDEO. Doi țepari imobiliari din Cluj-Napoca, reținuți de polițiști. Unul dintre ei a creat un prejudiciu de 5 milioane de euro

Altă persoană a căzut victima țeparilor

Potrivit Parchetului, în perioada ianuarie-februarie 2022, au indus și menținut în eroare o persoana vătămată, prezentându-i ca adevărate împrejurările mincinoase că se va finaliza construcția apartamentelor și se va transfera dreptul de proprietate ca urmare a încheierii unor acte de vânzare-cumpărare, referitoare la apartamentele în construcție din același imobil situat pe str. Miko Imre, deși nu exista nicio intenție, și nici mijloace materiale, de a se finaliza lucrarea și de a se transfera dreptul de proprietate.


Și în acesta caz, Onuc a folosit înscrisul fals intitulat antecontract de vânzare-cumpărare, folosind și un nume fals și calitatea mincinoasă de constructor, motiv pentru care persoana vătămată a fost amăgită și în data de 01.02.2022 i-a remis suma de 5.000 de euro.

„Prin referatul din cadrul dosarului penal 4412/P/2022 al procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 31.01.2023 a fost propusă arestarea preventivă a doi inculpați iar Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a admis la aceeași dată propunerea, dispunând prin încheierea 10/2023 arestarea preventivă a celor doi inculpați pe o perioadă de 30 de zile”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Noi detalii despre cel mai mare țepar imobiliar din Cluj. Traian Onuc vrea să plece cu procesul din instanțele clujene

După 2 ani, judecătorul țeparului imobiliar Traian Onuc își declină competența

Ultimele Stiri
abonare newsletter