Actualitate

VIDEO. Doi țepari imobiliari din Cluj-Napoca, reținuți de polițiști. Unul dintre ei a creat un prejudiciu de 5 milioane de euro

Polițiștii au efectuat, luni seară, mai multe percheziții la țeparii imobiliari din Cluj-Napoca. Unul dintre bărbați a creat un prejudiciu de 5 milioane de euro

Polițiștii au efectuat, luni seară, mai multe percheziții la țeparii imobiliari din Cluj-Napoca. Prejudiciul se ridică la aproximativ 5 milioane de euro/ Foto: IPJ Cluj Polițiștii au efectuat, luni seară, mai multe percheziții la țeparii imobiliari din Cluj-Napoca. Prejudiciul se ridică la aproximativ 5 milioane de euro/ Foto: IPJ Cluj

 

 


 

Luni, 30 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Combaterea Infracțiunilor Informatice din Cluj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în executare 4 mandate de percheziție, în municipiul Cluj-Napoca, 3 dintre acestea domiciliare, iar una într-un spațiu utilizat ca birou.


 

În perioada 2021-2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să remită anumite sume, cu titlu de avans sau plată integrală, în scopul achiziționării unor garsoniere sau imobile aflate în construcție în municipiul Cluj-Napoca, fără deținerea unor autorizații de construcție valabile.


Unul dintre cei trei bărbați a creat un prejudiciu de 5 milioane de euro.

„La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Combaterea Infracțiunilor Informatice din Cluj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în executare 4 mandate de percheziție, în municipiul Cluj-Napoca, 3 dintre acestea domiciliare, iar una într-un spațiu utilizat ca birou.


Activitățile au fost organizate în cadrul cercetărilor efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune în formă continuată.

Investigațiile derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că, în perioada 2021-2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să remită anumite sume, cu titlu de avans sau plată integrală, în scopul achiziționării unor garsoniere sau imobile aflate în construcție în municipiul Cluj-Napoca, fără deținerea unor autorizații de construcție valabile.


Polițiștii au efectuat, luni seară, mai multe percheziții la țeparii imobiliari din Cluj-Napoca/ Foto: IPJ Cluj

De asemenea, actele prevăzute de lege în scopul încheierii unor astfel de înțelegeri nu erau întocmite în fața notarilor publici sau autentificate de către notari publici, conform normelor legale, iar imobilele nu erau predate în termenele menționate în respectivele documente, încheiate în mod ilicit.

Cu sprijinul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3  Poliție, ieri, 30 ianuarie, polițiștii de investigații criminale au efectuat 4 percheziții, la imobilele celor bănuiți, precum și într-un spațiu care era utilizat de aceștia drept birou.

Au fost descoperite și ridicate zeci de sisteme informatice, printre care laptopuri și tablete, telefoane mobile, dar șipeste 7.000 de cartele telefonice, despre care există bănuiala că ar fi fost sau urma a fi utilizate la comiterea unor fapte de înșelăciune similare.

Polițiștii au efectuat, luni seară, mai multe percheziții la țeparii imobiliari din Cluj-Napoca/ Foto: IPJ Cluj

De asemenea, au fost ridicate sume și înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei.

În baza probatoriului administrat, doi dintre bărbați, având vârsta de 36, respectiv 63 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, față de aceștia, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Unul dintre bărbați este cercetat în mai multe cauze aflate pe rolul unității de parchet menționate, pentru infracțiuni similare, cu prejudiciu estimat până în acest moment la aproximativ 5 milioane de euro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 și 6 Poliție, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Sursa video: IPJ Cluj

CITEȘTE ȘI:

Percheziții în Cluj într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,4 milioane de lei

Percheziţii la traficanţii de droguri din Cluj. Vindeau substanțe interzise la persoane din Sibiu și Mediaș

Ultimele Stiri
abonare newsletter