Actualitate

Cel mai mare țepar imobiliar al Clujului, Traian Onuc, arestat din nou. În arest a ajuns și colegul său

Procurorii au arestat două persoane care au înșelat zeci de persoane cu vânzarea unor garsoniere sau apartamente, deși nu aveau nici măcar autorizații de construcție valabile. Între cei doi se află și celebrul țepar Traian Onuc.

Traian Onuc/ Foto: captură ecran video Youtube CLUJUST Traian Onuc/ Foto: captură ecran video Youtube CLUJUST

 

 


Arogantul inculpat Traian Onuc, care venea și făcea circ în sala de judecată la procesul în care este trimis în judecată pentru o înșelăciune imobiliară cu 130 de părți civile și prejudiciu de 10 milioane lei, a fost arestat preventiv din nou, scrie clujust.ro

 


Potrivit clujust.ro, un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Cluj-Napoca a dispus, marți, 31 ianuarie, arestarea preventivă a lui Traian Onuc. Pe lângă Traian Onuc, în arest a ajuns și colegul său, Jascău Pavel.

Citește întreaga știre pe clujust.ro


Pagubă pe aproximativ 5 milioane de euro

„La data de 30 ianuarie a.c, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Combaterea Infracțiunilor Informatice din Cluj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în executare 4 mandate de percheziție, în municipiul Cluj-Napoca, 3 dintre acestea domiciliare, iar una într-un spațiu utilizat ca birou.

Activitățile au fost organizate în cadrul cercetărilor efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune în formă continuată. Investigațiile derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că, în perioada 2021-2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să remită anumite sume, cu titlu de avans sau plată integrală, în scopul achiziționării unor garsoniere sau imobile aflate în construcție în municipiul Cluj-Napoca, fără deținerea unor autorizații de construcție valabile.


De asemenea, actele prevăzute de lege în scopul încheierii unor astfel de înțelegeri nu erau întocmite în fața notarilor publici sau autentificate de către notari publici, conform normelor legale, iar imobilele nu erau predate în termenele menționate în respectivele documente, încheiate în mod ilicit.

CITEȘTE ȘI:
VIDEO. Doi țepari imobiliari din Cluj-Napoca, reținuți de polițiști. Unul dintre ei a creat un prejudiciu de 5 milioane de euro
După 2 ani, judecătorul țeparului imobiliar Traian Onuc își declină competența

Cu sprijinul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3  Poliție, ieri, 30 ianuarie, polițiștii de investigații criminale au efectuat 4 percheziții, la imobilele celor bănuiți, precum și într-un spațiu care era utilizat de aceștia drept birou.


Au fost descoperite și ridicate zeci de sisteme informatice, printre care laptopuri și tablete, telefoane mobile, dar și peste 7.000 de cartele telefonice, despre care există bănuiala că ar fi fost sau urma a fi utilizate la comiterea unor fapte de înșelăciune similare.

De asemenea, au fost ridicate sume și înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei.

În baza probatoriului administrat, doi dintre bărbați, având vârsta de 36, respectiv 63 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, față de aceștia, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Unul dintre bărbați este cercetat în mai multe cauze aflate pe rolul unității de parchet menționate, pentru infracțiuni similare, cu prejudiciu estimat până în acest moment la aproximativ 5 milioane de euro”, a transmis IPJ Cluj.

Șmecherii imobiliare

Traian Floarea Ianson, cunoscut acum sub numele de Traian Onuc, este un constructor imobiliar clujean acuzat de mai multe persoane de înșelăciune. El le-a promis oamenilor că le vinde apartamentele din trei blocuri de câte opt etaje (două pe strada Miko Imre nr. 14 şi un alt bloc pe strada Fabricii nr. 67), dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Inițial, el a fost arestat, apoi a fost eliberat sub control judiciar, stare în care este judecat și cercetat în mai multe dosare.

Ianson este fiul lui FLOAREA IANSON MARIANA, medic expert al asigurărilor sociale, fost şef serviciu Expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă din cadrul Casei de Pensii a Judeţului Cluj, care a fost condamnată de magistrații clujeni la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Traian Onuc este acuzat de înşelăciune cu un prejudiciu estimat la 680.300 euro. Proiectele imobiliare nu respectă autorizaţia de construire iar oamenii au cumpărat apartamente în clădiri autorizate ca birouri. Ba mai mult, Ianson a vândut de câteva ori apartamentele la clienţi diferiţi sau apartamente la etajul 9 care în realitate are 8 etaje sau situate la etajul 5, deşi imobilul a fost avizat doar cu 3 etaje şi etajul 4 retras. Din acest motiv, cumpărătorii nu au putut să-şi intabuleze locuinţele.

În același timp, Traian Onuc a făcut plângeri penale împotriva clienților lui, a avocaților acestora, a procurorilor, polițiștilor și judecătorilor care au avut de-a face cu el.

Construia fără autorizație

În 14 februarie 2018, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Inspecţie şi Control – Serviciul Control Urbanism şi Disciplina în Construcţii, Serviciul Control Protecţia Mediului, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj – Napoca – Secţia 6, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” şi inspectori din cadrul ITM Cluj au verificat şantierul de pe str. Miko Imre nr. 14,  unde s-a constatat continuarea lucrărilor de construire fără autorizaţie a unui imobil de locuinţe.

CITEȘTE ȘI:

Noi detalii despre cel mai mare țepar imobiliar din Cluj. Traian Onuc vrea să plece cu procesul din instanțele clujene

Țeparul imobiliar Traian Onuc a vrut să fugă în Germania

Ultimele Stiri
abonare newsletter