Actualitate

Dosar penal pentru șoferul care a produs accidentul din Vâlcele! S-a urcat rupt de beat la volan

Șoferul care a provocat accidentul din Vâlcele de sâmbătă noaptea este un bărbat de 33 de ani din Turda care s-a urcat rupt de beat la volan. Polițiștii au deschis un dosar penal.

Și șoferul care a provocat accidentul din Vâlcele din noaptea de sâmbătă, 7 ianurie 2023, era rupt de beat / Foto: Facebook - Info Trafic Cluj-Napoca Și șoferul care a provocat accidentul din Vâlcele din noaptea de sâmbătă, 7 ianurie 2023, era rupt de beat / Foto: Facebook - Info Trafic Cluj-Napoca

 

 


Un bărbat de 33 de ani din Turda a provocat accidentul de la miezul nopții din Vâlcele. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest și au descoperit că șoferul s-a urcat rupt de beat la volan.

 


Acesta avea o alcoolemie de 0,80 mg/l de alcool pur în aerul expirat! Pe numele său a fost deschis un dosar penal:

„La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii au identificat un conducător auto în vârstă de 33 de ani, din municipiul Turda, aflat sub influența băuturilor alcoolice. Cel în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale,  înregistrat pe DN1 E60, în localitatea Vâlcele.


La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată concentrația de 0,80 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Cluj.

Un alt șofer beat a făcut accident sâmbătă noaptea

Tot seara trecută, un alt șofer cu o alcoolemie foarte mare a provocat un accident lângă Gârbău, județul Cluj. Bărbatul s-a urcat beat la volan, iar din această cauză el și alți doi prieteni au fost răniți și transportați cu ambulanța la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Mai multe detalii:


O mașină a intrat într-un parapet, lângă Gârbău! Doi bărbați, transportați la spital de urgență. FOTO


Foarte mulți conducători inconștienți de riscurile în trafic circulă pe drumurile Clujului în ultima vreme. Zilnic, polițiștii depistează în trafic șoferi care se află sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau care chiar nu au (sau nu mai dețin) un permis de conducere. Chiar joi, 5 ianuarie, un șofer a oprit o mașină în trafic, pe strada Fabricii din Cluj-Napoca, fiindcă era condusă de un bărbat beat și a chemat Poliția. S-a dovedit că acel șofer avea o alcoolemie de 1,38:

„La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Cluj-Napoca, depistat conducând un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. În jurul orei 14.00, un participant la trafic a observat și oprit în trafic, pe strada Fabricii, un autoturism condus de un bărbat, posibil aflat sub influența băuturilor alcoolice.


La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier, care a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 1,38 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

Duminică, Clujul se află sub un cod galben de ceață și ghețuș, condiții meteo care favorizează producerea de accidente, însă pe drumuri se circulă fără griji. Un alt accident s-a produs duminică dimineața în Feleacu, din care a rezultat rănirea a cinci persoane, între care o fată de 15 ani. Mai multe detalii:

Mașinile implicate în accidentul din Feleacu, distruse complet! Detalii despre cele cinci victime și cum s-a produs accidentul. FOTO
 

CITEȘTE ȘI:

Accident cu CINCI victime în Feleacu, între care o fată de 15 ani. Carosabilul e foarte alunecos! FOTO

Mașinile implicate în accidentul din Feleacu, distruse complet! Detalii despre cele cinci victime și cum s-a produs accidentul. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter