Actualitate

Șoferi beți și drogați, depistați între sărbători, în zona de munte a Clujului

Mai mulți șoferi au fost prinși conducând băuți sau drogați pe drumurile Clujului în ultimele zile, mai ales în zona montană a județului.

Plin de șoferi beți și drogați, între sărbători, în zona de munte a Clujului. FOTO: Facebook/ IPJ Cluj Plin de șoferi beți și drogați, între sărbători, în zona de munte a Clujului. FOTO: Facebook/ IPJ Cluj

 

 


Polițiștii clujeni au depistat mai mulți șoferi care conduceau sub infleunța alcoolului sau a substanțelor interzise, în ultimele zile, mai ales pe drumurile din zona de munte a județului.

 


Vineri, 30 decembrie, în jurul orei 13.25, un bărbat de 32 de ani, din județul Satu Mare, care nu deținea permis de conducere, a fost oprit de polițiști în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DN1E60, în localitatea Izvorul Crișului. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând concentrația de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Totodată, s-a efectuat testarea cu aparatul drugtest, care a indicat prezența substanțelor psihoactive, astfel că bărbatul a fost transportat la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice.


Tânăr drogat, prins la Huedin

Ulterior, în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Vlădeasa (Drumul Național 1G),  de un tânăr de 23 de ani, din județul Sălaj.

Și în cazul acestuia s-a efectuat o testare cu aparatul drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv la substanțele interzise, context în care tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate probe biologice.


Rupt de beat, la volan pe Valea Drăganului

În cursul nopții, în jurul orei 01.15, polițiștii rutieri au depistat un conducător auto în vârstă de 45 de ani, din București, care se deplasa cu un autoturism pe DJ 764B, pe raza localității Valea Drăganului, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.


În baza celor constatate, la o unitate medicală conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

În toate situațiile constatate polițiștii au demarat cercetări.

Șofer „turmentat”, în Unguraș

La data de 31 decembrie a.c., în jurul orei 01.50, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală au oprit pentru verificări un autoturism condus pe DJ161D, în localitatea Unguraș, de un bărbat de 31 de ani. 

Testat cu aparatul etilotest, conducătorului auto i-a rezultat concentrația de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Prins în timp ce conducea, deși nu avea permis

La data de 30 decembrie, polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea pentru 24 de ore, a unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbatul a fost oprit de polițiști la aceeași dată, în jurul orei 11.30, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe Calea Someșeni.  

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea permis de conducere.

A fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, magistrații au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. La momentul comiterii faptei, bărbatul se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, fiind derulate cercetări cu privire la alte fapte de natură penală.

CITEȘTE ȘI:

Controale la vânzătorii de petarde, înainte de Revelion. Polițiștii clujeni au confiscat materiale comercializate ilegal

abonare newsletter