Actualitate

Cu trenul la faimosul Târg de la Negreni. Mai multe trenuri vor avea opriri suplimentare

Celebrul târg de vechituri de la Negreni cu ediția de toamnă se va desfășura în perioada 6-9 octombrie. Cu ocazia târgului, CFR Călători a adăugat o oprire în plus pe raza localității Negreni.

Celebrul târg de vechituri de la Negreni cu ediția de toamnă se va desfășura în perioada 6-9 octombrie. Cu ocazia târgului, CFR Călători a adăugat o oprire în plus pe raza localității Negreni/ Foto: Centrul Turistic Negreni/Facebook Celebrul târg de vechituri de la Negreni cu ediția de toamnă se va desfășura în perioada 6-9 octombrie. Cu ocazia târgului, CFR Călători a adăugat o oprire în plus pe raza localității Negreni/ Foto: Centrul Turistic Negreni/Facebook

 

 


În perioada 6-9 octombrie, în comuna Negreni se organizează faimosul Târg de la Fechetău.

 


CFR Călători a anunțat că în perioada 6-9 octombrie, cu ocazia desfăşurării Târgului de la Fechetău din comuna Negreni, o serie de trenuri trenuri Regio vor avea programată o oprire suplimentară în centrul localităţii, la locul de desfăşurare a târgului.

Foto: comunicat CFR Călători

 


Despre Târgul de la Negreni

Localitatea Negreni în anul 1815 a primit oficial aprobarea pentru organizarea târgurilor, iar în fiecare an, în al doilea weekend din luna octombrie, mii de oameni se adună în localitatea Negreni din județul Cluj, la cel mai mare târg de antichități și nu numai din Transilvania, târg ce iși are originile în Evul Mediu.

Târgul cu o tradiţie de căteva secole se organizează toamna, în al doilea sfărşit de săptămănă a lunii octombrie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni. Însă, Târgul de la Negreni are și o ediție de vară, care se organizează de regulă în luna iunie.


Acesta are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte. O importanţă mai mare are cealaltă parte unde se pot găsi diferite vechituri, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, scule, picturi, etc. Târgul se bucură de o popularitate foarte mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest și chiar şi din America.

 

CITEȘTE ȘI:

Celebrul Târg de la Negreni revine în octombrie! Este raiul colecționarilor de vechituri

Ultimele Stiri
abonare newsletter