Actualitate

Celebrul Târg de la Negreni revine în octombrie! Este raiul colecționarilor de vechituri

Celebrul târg de vechituri de la Negreni cu ediția de toamnă se va desfășura în octombrie 2022, anunță Primăria comunei Negreni.

Celebrul târg de vechituri de la Negreni cu ediția de toamnă se va desfășura în octombrie 2022/ Foto: Centrul Turistic Negreni - Facebook

 

 


Târgul de la „Fechetău”, cum este cunosc din oamenii din zonă, adună mii de curioși în fiecare an. 

 


În acest an, ediția de toamnă va avea loc în perioada 6-9 octombrie.

Anunțul oficial a fost postat pe Facebook de Centrul Turistic Negreni.


„Având în vedere Hotărârea nr. 19 din 29.04.2022, privind aprobarea organizării Târgurilor Tradiționale de Vară și Toamnă din Comuna Negreni și a taxelor speciale percepute în cadrul funcționării acestuia, vă aducem la cunoștință următoarele:

Primăria Comunei Negreni, împreună cu Consiliul Local Negreni, organizează în perioada 06.10.2022-09.10.2022, Târgul de Toamnă, cunoscut ca și Târgul de la Fechetău”, se arată în anunțul Primăriei comunei Negreni.


 

Târgul de la Negreni, raiul colecționarilor de vechituri

Localitatea Negreni în anul 1815 a primit oficial aprobarea pentru organizarea târgurilor, iar în fiecare an, în al doilea weekend din luna octombrie, mii de oameni se adună în localitatea Negreni din județul Cluj, la cel mai mare târg de antichități și nu numai din Transilvania, târg ce iși are originile în Evul Mediu.


Târgul cu o tradiţie de căteva secole se organizează toamna, în al doilea sfărşit de săptămănă a lunii octombrie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni. Însă, Târgul de la Negreni are și o ediție de vară, care se organizează de regulă în luna iunie.

Acesta are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte. O importanţă mai mare are cealaltă parte unde se pot găsi diferite vechituri, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, scule, picturi, etc. Târgul se bucură de o popularitate foarte mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest și chiar şi din America.

 

CITEȘTE ȘI:

Târgul de la Negreni, un univers într-o lume GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter