Actualitate

Traficul va fi reluat în câteva zile pe drumul Gilău-Mărișel, unde aproape s-a prăbușit un pod! Se va circula cu restricții

Circulația rutieră de pe drumul județean Gilău-Someșul Rece-Mărișel se va relua în câteva zile, în zona în care un pod aproape s-a prăbușit. Șoferii vor trebui să respecte anumite restricții.

Traficul va fi reluat pe drumul Gilău-Mărișel în câteva zile, unde aproape s-a prăbușit un pod / Foto: Facebook Alin Tișe Traficul va fi reluat pe drumul Gilău-Mărișel în câteva zile, unde aproape s-a prăbușit un pod / Foto: Facebook Alin Tișe

 

 


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a anunțat că traficul pe drumul județean Gilău - Someșul Rece - Mărișel va fi reluat în câteva zile, după ce a fost închis fiindcă un pod era pe cale să se prăbușească.

 


De asemenea, în prezent se lucrează la o rută alternativă pe care șoferii să o folosească până la reabilitarea totală a podului:

„Circulația pe drumul județean DJ 107P Gilău – Someșu Rece – Mărișel a fost oprită de câteva zile din cauza degradării podului situat la km 4+310. În termen record am reușit să turnăm fundația pilonului de susținere și am început să montăm paleea susținătoare a podului.


În câteva zile vom putea circula cu anumite restricții pe acest pod, cu acordul expertului.

În paralel se lucrează și la o rută alternativă până la reabilitarea totală a podului, conform soluțiilor expertului. Îi asigur pe clujenii din zonă, și nu numai, că în cel mai scurt timp vor putea circula pe acest pod!”, a scris Alin Tișe pe Facebook.


Un pod, în pericol de a se prăbuși

Muncitorii care lucrează la reabilitarea și modernizarea drumul județean 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, au transmis în urmă cu 6 zile către forul județean faptul că elemente din structura de rezistență a unui pod sunt rupte și e pus în pericol traficul rutier.

În acest sens, Consiliul Județean a trimis o adresă către Inspectoratul de Poliție Județean prin care a cerut acordul de a închide acest sector de drum.


Atunci, polițiștii au transmis că „închiderea circulației pe tronsonul de drum menționat se va face prin amplasarea de bariere la capetele sectorului de drum afectat de restricții pe care se vor instala indicatoare circulația interzisă în ambele sensuri, precum și prin montarea unor indicatoare de informare cu privire la rutele ocolitoare”.

CITEȘTE ȘI:

Șoferi, nici nu știți pe unde ați trecut în Someșu Rece-Mărișel. Un pod, în pericol de a se prăbuși!

Podul prăbușit din Neamț putea fi la Cluj. Boc: „Dacă nu tratam cu responsabilitate, se putea întâmpla”

Ultimele Stiri
abonare newsletter