Timp Liber

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer. Menține pielea tânără și întărește oasele

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer. Acest fruct se află în topul celor mai iubite citrice și este recomandat de specialiști datorită proprietăților sale.

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer. Menține pielea tânără și întărește oasele/ FOTO: pixabay.com Fructul care previne apariția bolii Alzheimer. Menține pielea tânără și întărește oasele/ FOTO: pixabay.com

 

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre clementine.


 

Clementinele sunt citrice de dimensiuni mici, asemănătoare ca aspect cu mandarinele, ambele fiind și bogate în vitamine și minerale.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Acest fruct are numeroase beneficii pentru sănătate, însă există cazuri în care ele trebuie consumate cu moderație.

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer. Menține pielea tânără

Clementinele, fructul care previne apariția bolii Alzheimer. Unele studii pe animale au descoperit că narirutina din compoziția clementinelor poate contribui la îmbunătățirea sănătății mintale și poate ajuta la tratarea bolii Alzheimer.


De asemenea, proprietățile antioxidante ale vitaminei C din aceste fructe ajută la protejarea pielii mpotriva daunelor produse de radiațiile UV și ajută la revitalizarea pielii îmbătrânite. Totodată, cojile clementinelor pot ajuta să scăpăm de acnee, scrie sfatnaturist.ro.

Acest fruct care previne apariția bolii Alzheimer are effect anticancerigen. Vitamina C din mandarine poate preveni creșterea și răspândirea tumorii și poate preveni deteriorarea celulară a compușilor nocivi.


 

CITEȘTE ȘI:

Legumă pe care trebuie să o adaugi în alimentație. Scade riscul de Alzheimer, cancer, diabet și boli de inimă

Fructul care previne cancerul de colon. Te menține tânăr și combate insomnia

 

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer. Întărește oasele

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, clementinele sunt benefice și pentru sănătatea oaselor. Potrivit naturavindecatoare.ro, clementinele contribuie la menținerea oaselor puternice și sănătoase, datorită prezenței conținutului de calciu și fosfor.

Clementinele sunt sărace în calorii și bogate în apă. Ele te pot ajuta să slăbești, dar trebuie consumate în cantități moderate deoarece conțin zahăr.

Chiar dacă fructul care previne apariția bolii Alzheimer are foarte multe beneficii pentru organism, consumate în cantități mari pot crea probleme. Este nevoie de precauție însă în cazul persoanelor cu gastrită sau ulcer gastric, tocmai pentru că sunt acide la fel ca și restul citricelor.

 

CITEȘTE ȘI:

Planta care tratează bolile de inimă și scade colesterolul din organism. Medicii o recomandă bolnavilor

Planta de sezon care previne anemia. Menține inima sănătoasă și calmează durerile de cap

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Reglează glicemia și îmbunătățește vederea

Ultimele Stiri
abonare newsletter