Sănătate

Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa va avea un Ambulatoriu intergrat

Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa a obținut avizul Ministerului Sănătății pentru înființarea Ambulatoriului Integrat, cu un cabinet în specialitatea Psihiatrie

Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa/ Foto: Consiliul Județean Cluj Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a obținut avizul Ministerului Sănătății pentru înființarea Ambulatoriului Integrat, cu un cabinet în specialitatea Psihiatrie.

 


„Rațiunea care a stat la baza inițiativei a fost aceea de a facilita accesul pacienților la serviciile de care au nevoie, cât mai aproape de casă, cu costuri reduse și economie de timp. Ne dorim să contribuim la furnizarea unor servicii medicale de înaltă calitate, adaptate nevoilor și solicitărilor tuturor persoanelor care se adresează spitalului”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Necesitatea unei astfel de structuri este justificată, în principal, de faptul că Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa nu dispune de Ambulatoriu Integrat. În lipsa acestuia, după externare pacienții nu pot fi monitorizați ambulatoriu de către medicul psihiatru care îi cunoaște, ceea ce poate determina creșterea atât a riscului de întrerupere a tratamentului psihiatric, cât și a reinternărilor în spital. Mai mult decât atât, persoanele din zona deservită de unitatea sanitară, care necesită astfel de servicii, sunt nevoite să apeleze la alte instituții spitalicești, cea mai apropiată unitate medicală care oferă consultații psihiatrice ambulatorii aflându-se la o distanță de peste 30 de km.


Reamintim, în acest context, faptul că Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa este o unitate sanitară monospecialitate, care asigură servicii medicale psihiatrice cronice de lungă durată, cu un număr de 195 de paturi, fiind cea mai mare instituție spitalicească specializată în tratarea afecțiunilor psihice cronice din județul Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Baie „comună” la Spitalul de Boli Psihice Borșa: „Se poate face în grup, poftiți la baie!”

Recepție cu întârziere. Noua clădire a Spitalului de Boli Psihice Cronice Borșa, inaugurată

abonare newsletter