FLOREȘTI

Aparatul de test multidrog achiziționat de Primăria Florești, predat polițiștilor clujeni. Primarul Pivariu: „Ne preocupă sănătatea și siguranța cetățenilor”.

Primăria Florești a achiziționat un aparat drugtest, pentru eficientizarea combaterii efectelor consumului de droguri în trafic. Aparatul de test multidrog a fost predat Poliției clujene.

Aparat drugtest achiziționat de Primăria Florești și predat IPJ Cluj/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Aparat drugtest achiziționat de Primăria Florești și predat IPJ Cluj/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


În ciuda creșterii numărului de șoferi aflați sub influența substanțelor psihoactive, polițiștii din Florești nu dispun de un aparat drugtest. Autoritățile din Florești au anunțat, recent, că vor achiziționa un aparat drugtest, pentru a crește siguranța în trafic. Din păcate, Poliția Română nu dispune de suficiente aparate de testare a șoferilor aflați sub influența drogurilor. 

 


„Primăria și Consiliul Local Florești au achiziționat un aparat modern Test Multidrog pe care îl dăm astăzi în comodat secției de poliție de pe raza comunei Florești. Drogurile sunt o realitate crudă, inclusiv în societatea noastră. Ne preocupă sănătatea și siguranța cetățenilor din Florești. 

CITEȘTE ȘI: 
Plin de șoferi drogați pe drumurile clujene, dar polițiștii din Florești NU au un drugtest. Primăria a trebuit să-l cumpere

Prin acțiunea de astăzi, și Primăria din Florești își joacă rolul, un rol pe care realitatea ne obligă să îl jucăm”, a notat primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook


Măsura vizează eficientizarea luptei împotriva efectelor consumului de droguri. 

Primăria Florești a predat Inspectoratului Județean de Poliție Cluj un aparat drugtest/Foto: Bogdan Pivariu și comisarul-șef de Poliție Mihai Rus/Bogdan Pivariu Facebook.com

„Fenomenul devastator al drogurilor a luat amploare fără precedent în România. Primăria Florești a achiziționat un aparat modern drugtest, pe care îl predă Inspectoratului Județean de Poliție Cluj”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu. 


„Este un fenomen complex, atât la nivelul județului Cluj, cât și la nivel național.

Inspectoratul de Poliție Județean derulează campanii de prevenire a consumului de droguri, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, prin care am adus toate primăriile din județ la aceeași masă. Campania este dedicată adolescenților, pentru că aici este problema reală”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj, în cadrul procedurii de preluare a aparatului drugtest. 


Potrivit primarului Pivariu, administrația din Florești derulează mai multe proiecte destinate reducerii efectelor devastatoare pe care consumul de droguri și de alte substanțe îl are în rândul familiilor și al comunității.

În România, fenomenul drogurilor în rândul adolescenților este scăpat de sub control. Potrivit Agenției Naționale Antidrog, cea mai mică vârstă declarată la care s-a început consumul de droguri este 13 ani.

De altfel, în trafic sunt depistați tot mai mulți șoferi aflați sub influența drogurilor. Potrivit noii legislații, în urma adoptării legii „Anastasia”, șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente mortale vor fi condamnați la închisoare cu executare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Plin de șoferi drogați pe drumurile clujene, dar polițiștii din Florești NU au un drugtest. Primăria a trebuit să-l cumpere

Radiografia consumului de droguri în școlile din Cluj. Danileț pune „punctul pe i”. „Avem copii morți de supradoză. Salvarea vine de două ori pe săptămână la școală să ia elevii aflați în sevraj”

Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente mortale. Legea „Anastasia”, în vigoare de azi

abonare newsletter