Economie

Câți pasageri au zburat de pe Aeroportul Cluj la început de 2024? Rămâne pe poziția de lider între aeroporturile regionale.

Peste 1,7 milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România în prima lună a anului 2024. Aeroportul Cluj rămâne în poziția de lider între aeroporturile regionale.

Aeroportul din Cluj/ Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook Aeroportul din Cluj/ Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook

 

 


Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca rămas în poziția de lider între aeroporturile regionale și la începutul anului 2024.

 


Aeroportul a înregistrat un număr de 207.451 de pasageri în luna ianuarie 2024, clasându-se pe locul doi pe țară și pe primul loc printre aeroporturile regionale.

Traficul de pasageri pe aeroporturile din România în luna ianuarie 2024/ Sursa: Asociația Aeroporturilor din România

În ceea ce privește traficul de pasageri pe cursele interne, Aeroportul Cluj rămâne lider în rândul aeroporturilor regionale cu 17.787 de pasageri.


Traficul pasagerilor pe curse interne/ Sursa: AAR

Clujul se află lider și la categoria zborurilor externe, unde 189.661 de pasageri au zburat de pe Aeroportul Cluj.

CITEȘTE ȘI:
Prognoză prudentă privind traficul de pasageri pe Aeroportul Cluj, în 2024: „S-ar putea să nu depășim nivelul de anul trecut”

Aeroportul Cluj a ajuns în 2023 pentru prima dată în istorie la 3 milioane de pasageri

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 3 milioane în anul 2023 pentru prima dată în istoria sa.


Pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat în anul 2023 a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian TAROM pe zborul de la București la Cluj-Napoca.

În perioada ianuarie-septembrie, Aeroportul Cluj a înregistrat deja 2,5 milioane de pasageri, iar numărul poate să ajungă la 3,1 milioane de pasageri la finalul anului 2023, estimau reprezentanții instituției la finalul lunii octombrie. 


„Aeroportul a avut o creștere importantă a traficului. Dacă în 1996 am avut 32.000 de pasageri, la două zboruri interne Cluj-București, am reușit să devenim un aeroport internațional-regional important pentru această parte a Europei. În 2019 am avut 2,9 milioane de pasageri. Din cauza crizei COVID-19, numărul a scăzut dramatic. 899 de mii. Ce este relevant este că, jumătate dintre cei 899.000 de pasageri au fost în primele trei luni - ianuarie, februarie, martie. Aeroportul a făcut un efort extraordinar astfel încât să depășim această criză. Anul trecut am finalizat cu 2,6 milioane pasageri și în acest an vom depăși pentru prima dată 3,1 milioane pasageri. Suntem pe locul doi în România. Traficul pe ianuarie-septembrie 2023: avem 2,5 milioane de pasageri. Din acest motiv considerăm că vom depăși 3 milioane de pasageri, având în vedere că mai avem cam trei luni. Deci ne așteptăm să facem cam 3,1-3,2 milioane de pasageri”, a explicat David Ciceo, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Aeroportul Cluj, la finalul lunii octombrie.

În finalul anului 2023, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost lider în rândul aeroporturilor regionale, iar acesta a înregistrat un număr record de pasageri, 3.240.750, în creștere cu 22,53% față de traficul de pasageri aferent anului 2022.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Aeroporturile sunt pregătite pentru aderarea la Schengen. David Ciceo: „Ne aşteptăm la creşteri, dar trebuie să fim prudenţi”

Extinderea terminalului de plecări de pe Aeroportul Cluj, finalizată la sfârșitul lunii mai. Cum va arăta și ce facilități va avea terminalul? - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter