monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

IMM-uri: Split TVA generează costuri suplimentare pentru firme, va afecta supravieţuirea acestora

Split TVA generează costuri suplimentare pentru firme, va afecta supravieţuirea acestora
Reprezentanţii IMM-urilor susţin că soluţia de plată a TVA-ului într-un cont dedicat - Split TVA – generează costuri suplimentare pentru firme şi va afecta activitatea şi supravieţuirea acestora,. Vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Dan Mureşan, a declarat, marţi, la Cluj că guvernanţii nu au evaluat costurile noii măsuri înainte de a emite OUG prin care Split TVA va intra în vigoare obligatoriu de la 1 ianuarie 2018.

Scriitorul Irvine Welsh vine în România, la Z9Culture

Scriitorul Irvine Welsh vine în România, la Z9Culture
Celebrul scriitor Irvine Welsh, autorul bestseller-ului „Trainspotting”, se va afla în România în perioada 21-28 octombrie. „Zona Nouă a Culturii” (Z9Culture) însumează peste 20 de evenimente ce vor avea loc în nu mai puțin de opt orașe printre care şi Cluj-Napoca.

Toamna vine cu alergii. Cum scăpăm de ele?

Dr. Ramona Bologa
Simptomele de „răceală” care apar vara târziu sau toamna ne pot induce foarte uşor în eroare. În perioada august, septembrie, octombrie polenizează Ambrosia şi Artemisia, plante care declanşează alergii destul de severe asemănătoare în simptome cu răceala. Cum scăpăm de ele, ne explică dr. Ramona Bologa, medic primar alergolog.