monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Ponta: În acest an vom cheltui mai mult decât producem. La sfârşitul anului 2013, fiecare va fi mai dator cu 150 de euro

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Palatul Victoria, în conferinţa de presă în care prezintă "starea naţiunii", respectiv situaţia datoriilor acumulate, banii din bugetul pe 2013 şi proiectele care se vor putea duce la îndeplinire în următorii patru ani, că "în acest an vom cheltui mai mult decât producem" şi că, la sfârşitul anului, "fiecare dintre noi va fi mai dator cu 150 de euro", scrie Mediafax.

După ce a pierdut fotoliul de parlamentar, Irimie Popa este consilier local

Irimie Popa a fost validat joi consilier local din partea USL în locul Steluţei Cătăniciu care a câştigat un post de parlamentar la alegerile din 9 decembrie 2012. Irimie Popa a fost candidatul USL pentru Colegiul 4 la alegerile parlamentare (Mărăşti - Între Lacuri - Someşeni - Dâmbul Rotund – Gruia), dar după redistribuire a pierdut alegerile în favoarea candidatului PDL, Adrian Gurzău.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au votat pentru revocarea lui Alina Ghica din CSM

Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj, întrunită joi, 10 ianuarie, a hotărât cu 38 de voturi pentru, din 42 de voturi valabil exprimate, revocarea din calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii ca reprezentant al curţilor de apel a judecătorului Alina Nicoleta Ghica ca urmare a îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Libertatea fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, valorează 10.000 de lei

Judecătorii Tribunalului Cluj au stabilit, joi, cauţiunea pe care trebuie să o achite părinţii lui Alexandru Uioreanu pentru a se putea lua în discuţie eliberarea sa din arestul preventiv. Tribunalul Cluj a judecat o cerere de eliberare pe cauţiune depusă de Alexandru Uioreanu şi a stabilit că acesta trebuie să depună suma de 10.000 de lei pentru a se lua în discuţie posibilitatea lăsării acestuia în libertate. Eliberarea pe cauţiune se va lua în discuţie vineri doar după ce apărarea va face dovada depunerii sumei solicitate de instanţa de judecată.

BCE menţine dobânda de referinţă la 0,75%

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să menţină dobânda de referinţă la 0,75%, cel mai scăzut nivel de la crearea zonei euro, rezistând presiunilor de a adopta noi măsuri de stimulare a economiei zonei euro, aflate în recesiune, transmite Reuters.

Trezoreria se împrumută masiv de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat joi 1,826 miliarde lei de la băncile comerciale, printr-o emisiune de obligaţiuni benchmark, cu scadenţa la trei ani, de peste trei ori mai mult decât îşi programase, într-un context favorabil al nivelului dobânzilor, scrie Agerpres.

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin s-ar putea relua

Conducerea Ministerului Sănătăţii împreună cu societatea civilă vor pune la punct un mecanism de reluare a campaniei de comunicare pentru vaccinarea HPV, virusul responsabil cu declanşarea cancerului de col uterin. Astfel, se doreşte reluarea vaccinării elevelor şi tinerelor împotriva HPV.

Vezi care dintre declaraţiile fiscale s-au modificat de anul accesta

Ca urmare a modificărilor aduse la Codul fiscal, intrate în vigoare începând cu anul acesta, s-au modificat corespunzător şi o parte din declaraţiile fiscale ce urmează să fie depuse la organul fiscal şi pentru care se folosesc programe informatice care pot fi descărcate de pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, secţiunea asistenţă contribuabili-programe utile.

Boc, despre regionalizare: Militez pentru unificarea a cinci judeţe şi crearea unui judeţ puternic. Guvernatorul să fie ales, nu un personaj de paie numit de USL

Fostul prim ministru Emil Boc nu este de acord cu regionalizarea României în forma propusă de USL şi a declarat că el militează pentru unificarea unui număr de cinci judeţe şi crearea unui judeţ puternic. De asemenea, în viziunea lui Boc guvernatorul regiunii trebuie să fie ales prin vot direct şi nu numit de cei de la USL.

„Blat“ pentru Balonul de Aur?

Balonul de Aur a ajuns, pentru a patra oară consecutiv, la Lionel Messi. La două zile după decernarea premiului în cadrul galei de la Zürich, mai mulţi dintre votanţi s-au plâns în presa locală şi pe Twitter că voturile le-au fost schimbate de FIFA!

Candidează Boc la Preşedintie? Ce spune primarul Clujului

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat că un potenţial candidat la Preşedinţie în 2014 din partea partidelor de dreapta este Emil Boc, “un om de o integritate morală deosebită, care se bucură şi de apreciere la nivelul Europei şi în PPE”. Şi senatorul clujean Alin Tişe a precizat că Emil Boc poate fi, la fel ca și alții, un potențial candidat. Ce spune, însă, despre această posibilitate primarul Clujului?

Epopeea taxelor locale continuă. Clujenii îşi vor putea plăti impozitele de marţi

Veste proastă pentru clujenii care credeau că de mâine se reia încasarea taxelor şi impozitelor locale. Primarul Emil Boc a anunţat că numai de marţi, 15 ianuarie, se vor relua plăţile şi asta pentru că ordonanţa adoptată de Victor Ponta privind taxele şi impozitele este una simplă şi trebuie aşteptat trei zile pentru ca aceasta să intre în vigoare.

Află în ce condiţii NU prescrie medicul de familie CONCEDIU MEDICAL

Medicii de familie atrag atenţia pacienţilor că nu pot primi concediu medical în urma unei consultaţii la Unitatea de Primire a Urgenţelor. În plus, medicii nu le pot scrie pacienţilor reţete compensate sau gratuite doar pe baza datelor din biletul de externare din spital.

AIESEC Cluj face înscrieri pentru stagii internaţionale în opt ţări

Filiala Cluj a Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor Economişti (AIESEC) face înscrieri pentru participarea la stagii pe temele 'Mediul înconjurător', 'Drepturile omului', 'Sănătate' şi 'Educaţia culturală', care se vor desfăşura în Cehia, Polonia, Serbia, Turcia, Portugalia, Ucraina, Slovacia şi Rusia, în perioada februarie - mai 2013, în cadrul programului 'Global Citizen'.

FC Barcelona, echipa anului 2012

Echipa spaniolă FC Barcelona se menţine pe primul loc, cu 307 puncte, în clasamentul mondial pe anul 2012 stabilit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind urmată de formaţia engleză Chelsea Londra (279 de puncte).

Alin Tişe: „Clujenii sunt umiliţi la cozile de la serviciul de înmatriculări auto“

Senatorul PDL, Alin Tişe, cere Guvernului Ponta să amâne intrarea în vigoare a prevederii din Codul Rutier care introduce obligativitatea analizelor medicale pentru obţinerea permiselor auto şi totodată, cere prefectului Clujului, Gheorghe Vuşcan, să suplimenteze personanlul astfel încât clujenii să nu mai stea la cozi „umilitoare“.

Adrian Năstase rămâne în arest

Judecătoria Sectorului 4 a respins joi cererea de preschimbare a termenului pentru judecarea cererii de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase din penitenciar, astfel că data pentru această cerere rămâne 12 februarie.

România a urcat trei poziţii în clasamentul mondial al libertăţii economice

România înregistrează un scor al libertăţii economiei de 65,1 puncte, cu 0,7 puncte mai bine decât anul trecut, ceea ce o plasează pe locul 59 (în creştere faţă de locul 62 anul trecut) în clasamentul celor mai libere economii din lume, conform concluziilor unui raport dat publicităţii joi de Heritage Foundation, o reputată organizaţie de analiză economică din Washington.

ACCIDENT: Două trenuri s-au CIOCNIT în Elveția

Mai multe persoane au fost rănite joi în nord-estul Elveţiei după ciocnirea a două trenuri de călători, în apropiere de gara Neuhausen am Rheinfall, transmite AFP.

Parlamentarii şi consilierii judeţeni discută proiectele judeţului

Parlamentarii clujeni au fost invitaţi de conducerea Consiliului Judeţean Cluj la o discuţie despre proiectele prioritate ale judeţului precum şi despre modalitatea optimă de susţinere a acestora în cadrul procesului de discutare şi adoptare a Legii bugetului de stat pe anul 2013.

PNL se va afilia Partidului Popularilor Europeni

PNL se va afilia în 2013 familiei popularilor europeni (PPE), decizia urmând să fie luată în forurile statutare ale partidului, au declarat surse din conducerea partidului.

Controale la inspectoratele judeţene de poliţie, dispuse de ministrul Stroe

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus o serie de controale la inspectoratele judeţene de poliţie cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională. Echipele de verificare vor fi alcătuite din sociologi, psihologi, dar şi ofiţeri din structurile de control.

Marga: Nu am nicio nepoată la ICR

Preşedintele Institutului Cultural Român, Andrei Marga, a făcut o precizare, pe site-ul instituţiei, în care declară că nu are nicio nepoată angajată în cadrul ICR, aşa cum s-a vehiculat în presă. În plus, Marga spune că nu a avut nicio rudă în instituţiile pe care le-a condus.

Elena Udrea nu va candida la şefia PDL

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri seară, la B1Tv, răspunzând unei întrebări, că nu va candida la şefia PDL, precizând însă că este nevoie de organizarea Convenţiei, pentru ca baza partidului să poată alege o echipă, care poate fi "chiar" şi a actualului preşedinte al formaţiunii.

Americanii au cea mai precară stare de sănătate în rândul populaţiei ţărilor bogate

Americanii au o stare de sănătate mai proastă decât cea a populaţiei din alte ţări bogate, mor în medie mai repede şi suferă de mai multe boli, în ciuda faptului că în SUA cheltuielile medicale pe cap de locuitor sunt cele mai ridicate, relevă un raport publicat miercuri de Institutul american de medicină şi preluat de AFP.