monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Teatrul invizibil – expoziţie foto

Miercuri va avea loc vernisajul expoziţiei lui Nelson Fitch cu titlul „Teatrul invizibil”, în foaierul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, de la ora 18.

Niculescu, în turul doi

Tenismena Monica Niculescu, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 31, a învins-o luni, cu scorul de 5-7, 6-0, 6-3, pe franţuzoaica Alize Corne, locul 85 WTA, fiind prima sportivă din România care accede în turul doi al Australian Open.

Lucescu vrea să revină cât mai repede

Antrenorul formaţiei Rapid, Răzvan Lucescu, a declarat luni, că tatăl său, Mircea Lucescu, îşi doreşte să se întoarcă repede pe terenul de fotbal după accidentul rutier în care a fost implicat în 6 ianuarie în Bucureşti.

Un „student“ la națională: Constantin Grecu

Victor Pițurcă a convocat un singur jucător de la echipele din Cluj pentru cantonamentul naționalei din Turcia. Cel ales de selecționer este Constantin Grecu de la Universitatea Cluj.

Moody's confirmă ratingul „AAA” al Franţei

Agenţia de evaluare financiară Moody's a menţinut, luni, calificativul „AAA”, maxim posibil, al Franţei, şi a extins perioada de analiză a perspectivei, în prezent stabilă, după ce vineri noaptea S&P a luat decizia de a retrograda pentru prima dată statul francez.

Leul şi bursa nu au reacţionat după proteste

Cursul de schimb şi bursa nu au reacţionat la protestele din ultimele zile. Asta deoarece România este considerată o ţară relativ stabilă de către investitorii străini, susţine Vlad Muscalu, analist la ING Bank.

Finanţele s-au împrumutat cu încă 3,45 mld. lei

Ministerul Finanţelor Publice a vândut luni certificate cu maturitatea de un an în valoare de 3,455 miliarde de lei (798.000 de euro), de 2,3 ori mai mult decât valoarea indicativă, la un randament mediu în scădere uşoară, de 6,21%.

Amenzi de 13.000 lei pentru transportatorii de persoane

Mai mulți șoferi ai unor firme care transportă persoane pe rutele Cluj-Floreşti, Cluj-Zalău şi Cluj-Satu-Mare au fost amendați de polițiștii locali din Cluj-Napoca din cauză că nu au respectat stațiile autorizate pentru îmbarcarea călătorilor.

Încă un pas pentru parkingul suprateran Mehedinți - Negoiu

Consilierii locali vor vota în ședința de joi cu privire la constituirea comisiei de evaluare în vederea atribuirii contractului de lucrări – proiectare și execuție – la parkingul suprateran de pe Mehedinți – Negoiu.

Peste 600 de amenzi, în trei zile la Cluj-Napoca

Polițiștii clujeni au aplicat 621 de sancțiuni contravenționale la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unor acțiuni desfășurate în perioada 13-15 ianuarie.

Hipermarketurile au dat dreptate CJPC

Hipermarketurile din Cluj au promis că vor remedia neconformitățile descoperite de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) în urma controalelor din luna decembrie a anului trecut.

Sală de sport pentru cinci licee din centru

Grupul consilierilor locali ai PDL Cluj-Napoca susțin că vor depune eforturi pentru construirea unei săli de sport care să deservească cinci licee din centrul orașului.

118 blocuri propuse pentru reabilitare termică

Consilierii locali vor discuta în ședința de consiliu de joi proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru 118 blocuri din Cluj-Napoca, propuse pentru reabilitare termică.

Guvernul şterge datoriile CFR SA la buget, de peste un miliard de euro

Datoriile CFR SA către bugetul consolidat şi fondul de risc, însumând 4,5 miliarde lei (peste un miliard euro) la sfârşitul anului trecut, vor fi anulate de Guvern prin conversia în acţiuni a creanţelor, acţiuni preluate de Ministerul Transporturilor ca unic acţionar.

Sever Voinescu (PDL): Subiectul remanierii, discutat ca „ipoteză de lucru”

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat Liberal (PDL), Sever Voinescu, a susţinut, luni, la finalul Colegiului Director Naţional al partidului, că remanierea ar putea fi o „soluţie posibilă” pentru a „reîmprospăta” mesajul PDL şi pentru a ameliora situaţia politică din România.

PDL face apel către Opoziţie să nu supraliciteze protestele

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat Liberal (PDL), Sever Voinescu, a adresat, luni, în numele partidului, un apel către reprezentanţii Opoziţiei „să nu supraliciteze şi să nu supradimensioneze” protestul celor care au ieşit în stradă în mai multe judeţe din ţară.

PDL cheamă la dialog societatea civilă, sindicatele şi partidele politice

Partidul Democrat Liberal (PDL) a decis, luni, în Colegiul Director Naţional (CDN), să lanseze o campanie de dialog pe tema protestelor de stradă din Bucureşti şi din ţară, cu toate structurile importante ale societăţii civile, ale sindicatelor şi ale partidelor politice din Opoziţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu, la finalul CDN.

Peste 40 de autovehicule ale Internelor, avariate de manifestanți

Peste 40 de autovehicule ale structurilor din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, respectiv 39 de autospeciale ale Jandarmeriei, cinci autovehicule ale poliţiei şi o autospecială a pompierilor, au fost avariate duminică, în timpul protestelor violente din Piaţa Universităţii din Bucureşti, a anunţat, luni, şeful Departamentului de ordine publică, Ioan Dascălu, citat de Agerpres.

Două noi proteste anunţate luni la Bistriţa

Două noi proteste ale cetăţenilor au fost anunţate luni în municipiul Bistriţa, după cel de duminică seara, la care au participat peste 400 de persoane, în ambele cazuri lumea fiind mobilizată prin intermediul site-urilor de socializare, informează Agerpres.

Curtea de Apel Cluj obligață municipalitatea Zalău să accepte nunțile de noapte

Municipalitatea din Zalău este obligată de o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Cluj să revoce o hotărâre de Consiliu Local care prevedea interdicţia organizării de mese festive sau botezuri, inclusiv nunţi, organizate de restaurante pe timp de noapte, decizia instanţei venind după ce patronii unui local din Zalău contestaseră respectiva hotărâre.

Cristian Diaconescu (UNPR) cere propunerile Opoziţiei

Preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, referindu-se la propunerea Opoziţiei privitoare la sesiunea parlamentară extraordinară că aceasta poate fi convocată cu semnătura a o treime dintre membrii Parlamentului, dar o astfel de hotărâre presupune să i se cunoască scopurile şi motivaţiile.

R. Turcan: „Se impune un moment de reflecţie”

Deputatul PDL Raluca Turcan afirmă, într-o declaraţie transmisă luni Agerpres, că se impune un moment de reflecţie privind modul cum Partidul Democrat Liberal a dialogat cu societatea în aceşti ani grei şi că ar merita ca anul 2012 să fie dedicat explicării schimbărilor majore aduse de legislaţia asumată şi promovată de PDL.

PNL cere demisia imediată a Guvernului Boc

Biroul Politic Central al Partidului Naţional Liberal a decis să ceară demisia imediată a Guvernului Boc pentru că „s-a dovedit incapabil şi absent” în faţa evenimentelor din ultimele zile, a declarat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Sindicaliştii din învăţământ ar putea ieşi în stradă luni seară

Sute de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) şi Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret” ar putea participa luni seară la acţiunile de protest organizate în mai multe oraşe din ţară, acţiunea având însă un caracter individual, neorganizat.

Protestele la nivel național: 8.700 de participanți, 283 de reținuți, 36 de dosare penale

283 de persoane care au participat la protestele din ultimele zile în Capitală au fost duse la secţiile de poliţie, dintre acestea 247 fiind sancţionate contravenţional iar pentru 36 întocmindu-se dosare penale, a declarat luni într-o conferinţă de presă şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al Jandarmeriei Române, Aurel Moise, citat de Agerpres.

Emil Boc: Violenţa stradală este de netolerat

Protestele paşnice în condiţiile legii sunt legitime, violenţa stradală este de netolerat, a declarat luni premierul Emil Boc, care a precizat că, în aceste condiţii, coaliţia de guvernare a solicitat clar autorităţilor statului să protejeze cetăţeanul.

Proteste la Finișel împotriva comasării şcolilor

Părinţii elevilor din satul clujean Finişel refuză să îşi trimită copiii la şcoală timp de două zile, pentru a protesta astfel împotriva comasării şcolii lor cu o alta, dintr-un sat alăturat.