monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Actorul Emil Hossu a murit

Actorul Emil Hossu a suferit, miercuri seară, un stop cardiac, echipajul SMURD care sosit la faţa locului nu a mai putut să îl resusciteze, eforturile fiind fără succes, a declarat, pentru Agerpres, dr. Bogdan Opriţa, medic şef al SMURD Bucureşti - Ilfov.

Mourinho nu poate pleca de la Real

Portughezul Jose Mourinho va trebui să plătească grupării Real Madrid suma de 20 de milioane de euro, dacă va părăsi clubul spaniol în iunie, aşa cum susţine presa spaniolă.

Debut cu stângul în Antalya

Universitatea Cluj a pierdut ieri primul amical jucat în cadrul stagiului de pregătire din Antalya. „Studenții“ au fost învinși cu 0-1 de Lechia Gdansk.

Urban a demisionat din PDL

Senatorul Iulian Urban şi-a anunţat decizia de a demisiona din Partidul Democrat Liberal, ieri, printr-o postare pe blogul personal, afirmând că se consideră „singurul vierme din România” fiindcă a fost „suficient de naiv” să spere că va putea „schimba ceva din interiorul politicii”.

ONG-uri solidare cu protestatarii

Organizaţiile societăţii civile cer întregii clase politice să ia în considerare cu maximă responsabilitate principalele revendicări ale manifestanţilor din Bucureşti şi din zeci de oraşe din ţară şi străinatate - demisia preşedintelui României, a Guvernului şi alegeri anticipate necomasate, se arată într-un comunicat de presă.

Primele demisii vin de la liberali

Deputaţii liberali Adriana Săftoiu şi Octavian Popa au decis să demisioneze din Parlament, indiferent de ce se va hotărî la nivelul USL, în acest sens. Octavian Popa şi-a depus demisia direct la secretariatul Camerei încă de luni, arată realitatea.net.

De ce s-a surpat centura?

Parapeții de susținere a centurii ocolitoare Vâlcele-Apahida s-au rupt din cauza acumulărilor de apă care nu au fost drenate, a explicat ieri șeful DRDP Cluj, Ion Pantelimon. Situația ar urma să fie remediată de către constructor.

Târg al meşteşugarilor la Turda

Primăria Municipiului Turda, în parteneriat cu Asociaţia Slow Food Turda, organizează prima ediţie din anul 2012 a „Târgului meşteşugarilor, manufacturierilor şi artizanilor populari”, în data de 28 ianuarie, locaţia fiind zona pietonală din centrul oraşului, începând cu ora 9.00.

Bani şi mâncare pentru maidanezi

Asociatia NUCA Animal Welfare organizează vineri şi sâmbătă o colectă de hrană şi fonduri pentru a veni în ajutorul celor peste 60 de căţei aflaţi în grija asociaţiei.

Pângeri la ITM împotriva Nokia

Mai mulţi angajaţi ai societăţii Securitas, care asigurau securitatea la Fabrica Nokia din Jucu, au depus, în cursul zilei de ieri, mai multe plângeri la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj împotriva societăţii, pe motiv că aceasta nu şi-ar fi onorat angajamentele faţă de ei.

Românii au economisit mai mult cu 5,6% în 2011

Depozitele constituite de populaţie şi firme au urcat anul trecut cu 5,6%, la 187,2 miliarde lei, ceea mai mare creştere fiind înregistrată de economisirile în lei ale populaţiei, cu 8,7%, în timp ce la polul opus se situează depozitele în valută ale companiilor, în scădere cu 9,2%.

Modificări la impozitul pe venit şi contribuţii valabile de anul acesta

Persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente şi realizează venituri pentru care plătesc impozit la norma de venit, sunt obligate începând cu anul 2012 să conducă evidenţa contabilă în partidă simplă în registrul-jurnal de încasări şi plăţi, numai pentru partea de încasări.

Cine va realiza stațiile de transfer al deșeurilor?

A doua licitație pentru construirea centrului de management integrat al deșeurilor, mai exact pentru realizarea celor trei stații de transfer a deșeurilor, a fost câștigată de consorțiul condus de Confort SA.

Circulaţie de iarnă în Cluj

Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale din judeţul Cluj a fost îngreunată ieri de ninsoare.

1.000 de joburi de Jucu

Compania italiană DeLonghi a semnat miercuri un contract cu Nokia România și cu Consiliul Județean Cluj prin care preia halele din Jucu, unde a funcționat Nokia.

Continuă războiul dintre consiliile județene Cluj și Mureș

Consiliul Județean Cluj a depus o sesizare la Consiliul Concurenței prin care semnalează faptul că insituția omoloagă din Mureș creează concurență neloială prin finanțarea funcționării Aeroportului Târgu-Mureș.

Se revine la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit în anul 2011 pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor începând cu anul fiscal 2012, dacă îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute la art. 112^1 din Codul fiscal.

Taxa auto trebuie plătită cel puţin încă o săptămână

Cumpărătorii de autovehicule înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 vor plăti în continuare taxa de poluare, cel puţin până săptămâna viitoare, când Ordonanţa de urgenţă care modifică Legea privind noua taxă auto de poluare ar urma să fie aprobată în şedinţa de Guvern, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP).

PSD cere demiterea directorului Regionalei de Drumuri şi Poduri Cluj

Şeful Departamentului Transporturi din Partidul Social Democrat (PSD), senatorul Marius Sorin Bota, a solicitat, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, demiterea directorului Regionalei de Drumuri şi Poduri Cluj, Ion Pantelimon, pentru modul în care a gestionat construirea centurii de est a Clujului.

De’ Longhi va cumpăra fabrica Nokia de la Jucu

Corporaţia Nokia şi De’ Longhi SpA au anunţat astăzi semnarea unui acord pentru achiziţionarea de către De’ Longhi a facilităţii de producţie a Nokia din Cluj, România, care urmează să fie supusă aprobării autorităţilor relevante, informează un comunicat Nokia.

PSD cere verificări la centura Vâlcele-Apahida

PSD Cluj-Napoca cere demisia directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, şi o verificare din partea Ministerului Transporturilor, pentru neregulile constatate la şoseaua ocolitoare Vâlcele-Apahida a municipiului, informează Agerpres.