Administrație

Școala „Iuliu Hațieganu” din Mănăștur, deschisă pentru noul an școlar. Peste 1.000 de elevi vor beneficia de condiții moderne de studiu

O nouă școală de cartier, în Mănăștur. Peste 1.000 de elevi vor beneficia de condiții mai bune din noul an școlar.

Sală de clasă modernă. Școala gimnazială „Iuliu Hațieganu” Mănăștur/Foto: Emil Boc Facebook.com Sală de clasă modernă. Școala gimnazială „Iuliu Hațieganu” Mănăștur/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


La începutul lunii Mai, clădirea modernizată școlii gimnaziale „Iuliu Hațieganu”, cartierul Mănăștur, intra în procedura de recepție. 

 


În anul școlar 2023-2034, elevii vor avea parte de săli de clasă moderne, bibliotecă și sală multifuncțională cu condiții specifice, dar și de un teren de sport la standarde înalte. 

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, lucrările de extindere și modernizare a unității de învățământ preuniversitar au fost recepționate, iar școala își va deshide porțile pentru un număr de 1000 de elevi.  


Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, care a arătat că investiția de 1,7 milioane de euro, realizată din fonduri publice, a meritat în condițiile în care unitatea de învățământ este pregătită pentru deschidere din această toamnă.  

„O noua școală de cartier, cu peste 1.000 de elevi, extinsă și modernizată în cartierul Manastur - Școala Gimnazială „Iuliu Hatieganu“. 


Investiție de 1,7 milioane de euro din banii clujenilor. Școala este finalizată și pregătită pentru începutul anului școlar”, a fost anunțul făcut de edilul Clujului. 

CITEȘTE ȘI: 
Lucrările la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, mai scumpe. Boc: „Plantăm 55 de arbori cu balot”

Potrivit acestuia, în ultimii 10 ani, la Cluj-Napoca s-a construit echivalentul a peste 6 școli cu peste 400 de elevi fiecare, după cum urmează:
8 corpuri noi de clădire construite, 
7 corpuri supraetajate  
5 corpuri modernizate pentru un total de peste 2500 de elevi.


Școala „Iuliu Hațieganu” din Mănăștur, deschisă pentru noul an școlar/foto: Emil Boc Facebook.com

„Primăria Municipiului Cluj-Napoca investește constant pentru creșterea calității procesului educațional clujean, prin modernizarea infrastructurii în școlile din toate cartierele, dar și prin politici publice menite să faciliteze accesul la educație”, a notat Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

Din toamnă, trei școli moderne își vor deschide porțile pentru elevi. Pe lângă școala gimnazială din Mănăștur, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” (cartier Iris) va oferi spații moderne pentru un număr de 630 de elevi. De asemenea, Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca va dispune de 16 săli de clasă, cu o capacitate de 400 de elevi și 5 laboratoare.

Detalii despre proiect

Noul corp construit, cu un regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic dispune de 15 săli de clasă cu o capacitate de 448 elevi, spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități este asigurată de un ascensor și grup sanitar dedicat, astfel încât să putem oferi pentru toți elevii un proces educațional incluziv și de calitate.

De asemnea, construcția existentă a fost reabilitată termic prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic. Au fost executate lucrări de reconfigurare a intrărilor și au fost realizate instalații de detecție și semnalizare incendiu în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu.

Primarul Emil Boc testează terenul de sport de la Școala „Iuliu Hațieganu” din Mănăștur/Foto: Emil Boc Facebook.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Modernizarea școlii „Iuliu Hațieganu” din Mănăștur a fost finalizată. Clădirea a intrat în procesul de recepție

Lucrările la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, mai scumpe. Boc: „Plantăm 55 de arbori cu balot”

Trei școli noi, din toamnă, în Cluj-Napoca. „Dacă nu era greva profesorilor, puteam deschide mai repede”

abonare newsletter