Administrație

Primăria cedează teren. Creșa din Borhanci va fi realizată de Compania Națională de Investiții

Mega-creșa proiectată în cartierul Borhanci va fi realizată de Compania Națională de Investiții. Primăria se pregătește să cedeze un teren de 12.000 mp.

Viitoarea creșă din Borhanci, realizată de Compania Națională de Investiții, prin PNRR/Foto: Dan Tarcea Facebook.com Viitoarea creșă din Borhanci, realizată de Compania Națională de Investiții, prin PNRR/Foto: Dan Tarcea Facebook.com

 

 


Viitorul HUB ce va fi realizat în zona coloniei Borhanci, care vizează realizarea infrastructurii educaționale, dar și de sănătate de aici include și proiectul unei creșe, investiție anunțată de Primărie de câțiva ani. 

 


Consilierii locali vor aproba în ședința din aprilie un proiect de hotărâre privind predarea către Compania Națională de Investiții CNI SA, în calitate de structură de implementare a obiectivelor incluse în PNRR, a terenului aflat în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca pentru obiectivul de investiții „Construire creșă din cadrul proiectului complex Dezvoltare infrastructură educațională în cadrul cartierului Borhanci”.

În septembrie 2022, primarul Emil Boc anunța obținerea aprobării Ministerului Dezvoltării Regionale pentru construirea creșei din cartierul Borhanci, despre care spunea că va fi „cea mai mare creșă din Cluj”.


„Tocmai am obținut aprobarea Ministerului Dezvoltării Regionale de a construi mega-creșa din Borhanci, pentru care ne-am bătut toți colegii și am lucrat toată vara să avem documentele. 

A fost un întreg efort al administrației și vom construi cea mai mare creșă din Cluj în HUB-ul din Borhanci. 


Vom semna contractul probabil săptămâna viitoare și ne vom apuca de lucru și la creșa din Borhanci”, declara Emil Boc în toamna anului trecut.

O creșă nouă pentru clujenii din Borhanci

Terenul destinat viitoarei „mega-creșe” din Borhanci este în suprafață de 12.084 mp și va fi predat CNI, context în care municipalitatea clujeană se obligă să mențină destinația acestuia pe o perioadă de minimum 5 ani. 


Consilierii locali vor aproba predarea terenului de 12.000 mp, pentru viitoarea creșă din Borhanci, către Compania Națională de Investiții/Foto: primăriaclujnapoca.ro

Încă din vara lui 2022, Primăria aproba predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții, pe bază de protocol, a terenului aflat în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca în vederea și pe perioada realizării de către CNI a obiectivului de investiții „Creșă” din cadrul viitorului HUB Borhanci. 

Ulterior, în septembrie 2022, Primăria semna un contract cu Ministerul Dezvoltării, în calitate de coordonator de investiții prin PNRR, respectiv Compania Națională de Investiții (structura de implementare), pentru acordarea finanțării de către minister. 

Potrivit protocolului agreat de municipaliate cu CNI, beneficiarul trebuie să predea Companiei Naționale de Investiții terenul destinat viitorului obiectiv cu caracter educațional, adică a creșei din Borhanci. 

Viitoarea creșă din colonia Borhanci va dispune de o capacitate de circa 100 de locuri, ca parte a așa-numitului HUB ce include dezvoltarea infrastructurii educaționale și sanitare din zonă. 

Potrivit proiectului, se estimează că viitoarea creșă va fi organizată pe un număr de 11 grupe a câte 9 copii și va fi amenajată cu 11 săli de dormit și 6 săli de joacă, desfășurată pe 2.409,13 mp.

Clădirea creșei va avea o formă regulată de dreptunghi, cu 7 curți, 2 interioare și 5 situate perimetral și va fi desfășurată pe un singur regim de înălțime. În interior vor fi amenajate spații destinate copiilor, mecanism de intrare cu filtru, vestiare, izolator, grupuri sanitare, bucătărie, spălătorie, spații tehnice.

Recent, administrația locală a semnat contractul pentru proiectarea și execuția bazinului de înot din Borhanci. 

De asemenea, alte două obiective de investiții, liceul și sala de sport din Borhanci, au fost scoase la licitație. 

HUB-ul din Borhanci va include:

- Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii;

- Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii;

- Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport;

- Liceu cu laboratoare și sală de sport;

- Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare;

- Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public;

- Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic;

- Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O creșă nouă se construiește în cartierul Borhanci, cu capacitate de 100 de locuri

Creșa din Borhanci, aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale. Boc: „Vom construi cea mai mare creșă din Cluj”

abonare newsletter