Administrație

Bazinul de înot din Borhanci ar putea fi realizat în timp record. Emil Boc, după semnarea contractului de execuție: „Cluj-Napoca este un reper în regiune în materie de infrastructură sportivă”

A fost semnat contractul pentru realizarea bazinului de înot din Borhanci, în valoare de peste 28 de milioane de euro. Noul complex de natație din Cluj-Napoca ar putea fi realizat în mai puțin de doi ani de zile.

A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția bazinului olimpic din Borhanci/ Foto: Emil Boc Facebook.com A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția bazinului olimpic din Borhanci/ Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


În Sala de sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca a fost semnat contractul privind serviciile de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Bazin de înot și echipare tehnico-edilitară în cartierul Borhanci” pe o suprafața construită desfășurată de 11.460 mp.

 


„Am semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului bazin de înot din cartierul Borhanci. Investiție de peste 28,5 milioane euro (cu TVA inclus) în infrastructură modernă de natație”, a notat edilul Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

Monitorulcj.ro semnala recent finalizarea procedurii de licitație și evaluare pentru acest proiect și atribuirea contractului către Asocierea MBS Group S.R.L. (lider), ASA CONS România S.R.L. (asociat), POLIART S.R.L. (asociat). 


A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția bazinului olimpic din Borhanci/ Foto: Emil Boc Facebook.com

Valoarea totală a ofertei: 117.488.417,59 lei +TVA din care:

Sector 1 - bazin de înot: 105.011.717,27 lei +TVA


Sector 2 - echipare tehnico-edilitară: 12.476.700,32 lei +TVA

Proiectul mai amplu din care face parte bazinul de înot ce va fi realizat în Borhanci - Hub educațional și de sănătate - cuprinde unități de învățământ (creșă, grădiniță, școală, liceu), un Centru de excelență pentru protonoterapie, bază sportivă și pădure-parc.


„Cluj-Napoca continuă să fie un reper în regiune în materie de infrastructură sportivă. 

Astfel, municipalitatea clujeană urmărește și dezvoltarea infrastructurii de natație”, a declarat primarul Emil Boc după semnarea contractului de proiectare și execuție pentru noul complex de natație al Clujului. 

A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția bazinului olimpic din Borhanci/ Foto: Emil Boc Facebook.com

Proiectul noului bazin olimpic de înot prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri (demisol + parter + etaj parțial) cu o capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație, inclusiv bazin olimpic de sărituri și bazin de inițiere. 

În cadrul proiectului sunt cuprinse: 

1 recepție, 1 cafenea/ bar, 1 bazin începători, 2 piscine jacuzzi, 1 piscină sărituri, 1 piscină, 4 scări, 1 cameră observatori, 1 saună finlandeză, 1 camera prim-ajutor, 1 magazin, 17 grupuri sanitare, 7 camere pentru depozitare, 4 birouri, 1 garderobă, 1 gradenă pentru 1000 persoane, 16 camere tehnice, 7 coridoare/holuri și 1 foyer.

De asemenea, cu această ocazie vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare importante pentru întregul HUB educațional. Documentația tratează soluțiile adoptate pentru:

  • Rețelele exterioare de alimentare cu apă pentru consum menajer
  • Rețelele exterioare de alimentare cu apă pentru stins incendiu cu hidranți exteriori
  • Rețelele exterioare de canalizare menajeră
  • Rețelele exterioare de canalizare pluvială
  • Rețelele de alimentare cu apa pentru irigații
  • Rețelele de alimentare cu gaze naturale
  • Rețelele de alimentare cu energie electrică
  • Rețelele de iluminat stradal și pietonal

Termenul de execuție conform contractului este de 18 luni de la data semnării ordinului de începere.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A fost atribuit contractul pentru construcția bazinului olimpic din Borhanci. Boc: „Facem și infrastructura pentru tot HUB-ul”

Ultimele Stiri
abonare newsletter