Actualitate

Ministrul desemnat al Transporturilor susține proiectele de dezvoltare ale Aeroportului Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a purtat discuții, luni, cu Lucian Bode, ministrul desemnat al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Ministrul desemnat al Transporturilor susține proiectele de dezvoltare ale Aeroportului Internațional Cluj Ministrul desemnat al Transporturilor susține proiectele de dezvoltare ale Aeroportului Internațional Cluj

În aceste zile, Alin Tișe transmite prioritățile județului și celorlalți miniștri propuși ai noului Guvern Orban, în funcție de domeniu, iar după învestirea acestuia va urmări ca solicitările județului Cluj „să fie îndeplinite cât mai rapid”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Județean Cluj. Președintele forului județean și Lucian Bode au convenit ca pe agenda acțiunilor imediate ale ministerului să se regăsească și prioritățile în transporturi ale județului Cluj.

Potrivit CJ Cluj, printre prioritățile menționate se numără conectarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj la infrastructura de cale ferată destinată transportului pasagerilor. „Această investiție susținută de președintele Consiliului este extrem de importantă în conectarea întregii regiuni la aeroportul internațional, prin infrastructura de cale ferată”, se arată în comunicatul de presă al forului județean.


La începutul acestui an, sindicaliștii de la Aeroport au ieșit în stradă, nemulțumiți de faptul că tocmai instituția condusă de Alin Tișe a blocat proiectul de transport intermodal. Mai mult decât atât, angajații aeroportului erau nemulțumiți și de faptul că CJ Cluj nu aprobase proiectele de dezvoltare ale Aeroportului pe perioada 2017–2030. În replică, forul județean a transmis că proiectul intermodal fusese finalizat de către Aeroport, dar „nu în forma legală necesară parcurgerii etapelor pentru finalizarea lui”.

Mai departe, printre prioritățile pomenite de Consiliul Județean se numără prelungirea pistei Aeroportului la 3.500 metri. Aeroportul Cluj are nevoie de o pistă de minimum 3.500 de metri pentru ca aeronavele care efectuează zboruri intercontinentale să poată ateriza şi decola, iar pentru realizarea pistei este necesară devierea râului Someş – cea de-a treia prioritate menționată de forul județean – pe care o dorește să o finalizeze împreună cu Ministerul Mediului.


CITEȘTE ȘI: Extinderea pistei, vitală pentru Aeroportul Internaţional Cluj. Directorul Aeroportului, David Ciceo: Avioanele nu pot ateriza decât cu restricţii

abonare newsletter