Timp Liber

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Previne diabetul și mențin oasele sănătoase

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Acest aliment este recomandat de specialiști datorită beneficiilor pe care le aduce organismului și sănătății noastre.

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Previne diabetul și mențin oasele sănătoase/ FOTO: pixabay.com Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Previne diabetul și mențin oasele sănătoase/ FOTO: pixabay.com

 

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Acest aliment este o sursă importantă de proteine în regimul alimentar. Este vorba despre soia.


 

Soia își are originile în China și Japonia și, alături de orez, orz și grâu, este una dintre cele mai hrănitoare plante.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Previne diabetul

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Soia și produsele din soia au un conținut bogat în acizi fenolici și genisteină. Datorită acestor acizi, soia ajută la protejarea celulelor și menținerea inimii sănătoasă.


De asemenea,  boabele de soia previn apariția diabetului. Consumul de soia are abilitatea de a crește receptivitatea la insulină, ceea ce înseamnă ca scade riscul apariției diabetului, scrie doc.ro.

Totodată, datorită conținutului ridicat de fibre, alimentul care reduce riscul apariției cancerului, ajută și la îmbunătățirea digestiei. Soia favorizează tranzitul intestinal și reglează digestia pe cale naturală.
 


CITEȘTE ȘI:

Avocado, fructul frumuseții. Are multe beneficii pentru organism și proprietăți anti-îmbătrânire

Fructul exotic, consumat de români, cu multe beneficii pentru organism. Reglează digestia și ameliorează simptomele depresiei
 

Alimentul care reduce riscul apariției cancerului. Menține oasele sănătoase

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, soia reușește să mențină oasele într-o stare foarte bună. Produsele alimentare pe bază de soia au, în mod natural, o cantitate ridicată de calciu, acesta fiind folosit și ca fortificat alimentar natural deoarece ajută la coagulare. În plus, soia conține magneziu și fosfor, considerați factori adjuvanți calciului în îmbunătățirea sistemului osos, potrivit sfatulmedicului.ro.


Chiar dacă este un aliment cu multe beneficii pentru organism, acesta are și contraindicații. 

Consumat în exces, alimentul care reduce riscul apariției cancerului, poate provoca stări de vomă, dereglări hormonale și iritații gastrointestinale.

 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul cu multe beneficii pentru organism. Te ajută să slăbești, protejează inima și hidratează tenul

Planta care reduce simptomele bolii Parkinson. Te ajută să pierzi din greutate și ameliorează astmul

Începe sezonul căpșunilor! Fructele care scad riscul de boli de inimă, benefice pentru diabetici și te mențin fertil

Ultimele Stiri
abonare newsletter