Timp Liber

Leguma de sezon care previne diabetul. Topește grăsimea de pe abdomen și scade tensiunea arterială

Leguma de sezon care previne diabetul, cu multe beneficii pentru organism. Această legumă nu doar că este delicioasă în preparatele culinare, ci este recomandată de specialiști datorită proprietăților benefice pentru sănătate.

Leguma de sezon care previne diabetul. Topește grăsimea de pe abdomen și scade tensiunea arterială/ FOTO: pixabay.com Leguma de sezon care previne diabetul. Topește grăsimea de pe abdomen și scade tensiunea arterială/ FOTO: pixabay.com

 

Leguma de sezon care previne diabetul, cu multe beneficii pentru organism. Această legumă este vedeta primăverii, însă puțini știu beneficiile pe care le aduc organismului.


 

Este vorba despre ridiche. Ridichile sunt consumate încă din cele mai vechi timpuri, fiind menționate în izvoarele scrise ale istoriei Chinei încă din anul 2700 înaintea erei noastre.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Egiptenii cultivau aceste legume anterior perioadei în care au construit piramidele.

Leguma de sezon care previne diabetul. Topește grăsimea de pe abdomen

Leguma de sezon care previne diabetul. Conform unui studiu efectuat pe șobolani cu diabet indus, s-a dovedit că aceștia au avut modificări semnificative în examenul histopatologic al pancreasului, după ce au fost zilnic hrăniți cu ridichi. De asemenea, această legumă a redus în mod semnificativ sarcina glicemică.


Totodată, leguma de sezon care previne diabetul, te ajută să slăbești. Potrivit sfatulmedicului.ro, ridichiile roșii au un conținut redus de calorii. Această legumă reglează apetitul alimentar, contribuind la pierderea mai ușoară în greutate. Datorită conținutului bogat în fibre și indicelui glicemic scăzut, ridichea stimulează mișcările intestinale și cresc rata metabolică.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ridichea are un conținut ridicat de potasiu prin care contribuie la eliminarea excesului de apă din organism.
 


CITEȘTE ȘI:

Alimentul care combate anemia, cu multe beneficii pentru organism. Previne diabetul, însă devine TOXIC consumat în cantități mari

8 beneficii pe care le are mazărea pentru organism: previne cancerul la stomac și bolile de inimă

 

Leguma de sezon care previne diabetul. Scade tensiunea arterială

Ridichea este o sursă bogată de potasiu, iar acest mineral este esențial pentru reglarea tensiunii arteriale. În plus, ea îmbunătățește circulația sanguină, distribuind sângele în mod corect în tot corpul, scrie dozadesanatate.ro.

De asemenea, leguma de sezon care previne diabetul, este și un antifungic natural. Ridichea conține RsAFP2, proteina antifungică care duce la moartea celulară a Candida albicans, o ciupercă comună întâlnită în mod normal la om.

 

CITEȘTE ȘI:

Leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Combate constipația și scade tensiunea arterială

Băutura alcoolică care previne infarctul. Tratează insomnia și scade colesterolul

Ultimele Stiri
abonare newsletter