Timp Liber

Leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Combate constipația și scade tensiunea arterială

Leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Această legumă este recomandată de specialiști datorită beneficiilor pe care le aduce asupra organismului.

Leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Combate constipația și scade tensiunea arterială/ Foto: pixabay.com Leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Combate constipația și scade tensiunea arterială/ Foto: pixabay.com

 

Leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Această legumă este apreciată în gastronomia românească, fiind mai ales folosită în Ardeal. Este vorba despre rubarbă.


 

Rubarba este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri. Leguma este originară din Tibet, dar este foarte îndrăgită și în Europa.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Combate constipația

Rubarba, leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Potrivit doc.ro, tijele de rubarbă sunt o sursă bună de fibre. În cadrul unui studiu, bărbații cu valori mari ale colesterolului seric au mâncat 27 de grame de fibre din tulpinile de rubarbă zilnic timp de o lună. Cercetătorii au descoperit că acest consum de fibre din tulpini a redus colesterolul circulant al participanților cu până la 8% și a scăzut colesterolul LDL (rău) cu pâna la 9%.

Totodată, leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol, acționează ca un laxativ natural. Rubarba ajută la accelerarea tranzitului intestinal și la combaterea constipației.


De asemenea, rubarba consumată în doze mici, reduce simptomele diareei și calmează inflamațiile mucoasei intestinale, dar și a celor din sfera orală, potrivit sfaturimedicale.ro.

 


CITEȘTE ȘI:

Băutura alcoolică care previne infarctul. Tratează insomnia și scade colesterolul

Alimentul care te protejează de Alzheimer. Întărește sistemul imunitar și acționează ca un laxativ

 


Leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Scade tensiunea arterială

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, rubarba scade nivelul tensiunii arteriale. Conform mai multor studii, substanțele din compoziția rubarbei ajută la scăderea tensiunii arteriale și poate fi consumată și de persoanele însărcinate.

Datorită conținutului de licopen şi antocian, rubarba protejează organismul împotriva cancerului. Totodată, rubarba este recomandată în protecţia anticanceroasă a sistemului digestiv şi a plămânilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii. Menține pielea tânără și previne cancerul

Cea mai sănătoasă legumă, care previne infarctul. Îți întărește oasele și previne apariția cancerului

Leguma care tratează răceala și gripa. Desfundă nasul și previne două tipuri de cancer

abonare newsletter