Timp Liber

Cancer la plămâni. Primele simptome ale cancerului pulmonar

Simptomele cancerului apar sub diferite forme și pot fi confundate extrem de ușor dacă boala abia a debutat.

Cele mai multe cazuri de cancer pulmonar apar la persoanele care au fumat Cele mai multe cazuri de cancer pulmonar apar la persoanele care au fumat


Unul dintre simptomele cancerului pulmonar este tusea cu sânge. Acesta este un semnal de alarmă pe care nu ai voie să îl ignori și neaparat trebuie să consulți un medic specialist.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


 


Tusea cu sânge este denumită în termeni medicali hemoptizie și este un semna de alarmă cât se poate de grav dacă apare într-o perioadă în care nu aveți bronșită.  Această hemoptizie poate fi mică în cazul bronșitelor, nu pune viața în pericol. Totuși, dacă nu suferiți de bronșită, atunci e recomandat consultul medical pentru că e posibil să fie un simptom al cancerului.

Simptomele cancerului. Când devine tusea cu sânge o problemă

Medicii spun că dacă tușim între 100 ml și 600 de ml de sânge pe zi, atunci avem o problemă gravă de sănătate.  Dacă tușim sânge mai puțin de 100 de ml, situația este sub control și cel mai probabil avem o hemoptizie ușoară pe care o putem rezolva cu un tratament ușor.


Tusea cu sânge simptom cancer pulmonar

Tusea cu sânge este un simptom care poate să apară la persoanele care suferă de cancer pulmonar. Acest simptom este confundat de multe ori cu bronșita, pneumonie, tuberculoză sau boala pulmonară obstructivă cronică.

Citește și:


Fructul care te ajută să slăbești rapid și combate cancerul. Are beneficii multiple și te scapă de boli

 


Planta ce vindecă inima, cu multe beneficii pentru organism. Previne bolile hepatice și reduce colesterolul ridicat

În cazul în care tușim sânge sub forma unor pete mici, atunci e bine să ne adresăm în primă instanță medicului de familie. Ulterior, dacă această problemă persistă e bine să facem un consult de specialitate.


Simptome cancer la plămâni

Cancerul pulmonar duce la o tuse persistentă, de lungă durată. Ea se va schimba treptat din punct de vedere al sunetului sau veți resimți dureri în piept.

E posibil că o dată cu apariția cancerului pulmonar în organism să întâmpinați dificultăți de respirație în momentul în care desfășurați activități obișnuite. 

Cancerul pulmonar vine la pachet și cu o serie de dureri în piept sau în umăr. El poate duce și la oboseală sau pierderea poftei de mâncare. Studiile realizate arată că persoanele cu cancer pulmonar pierd și kilograme fără să își dorească acest lucru.

Ca și în orice alt tip de boală canceroasă, cu cât tumoara este detectată mai devreme, cu atât șansele de supraviețuire sunt mai mari. Un tratament este recomandat cât mai repede.

Cauzele cancerului pulmonar

Cele mai multe cazuri de cancer pulmonar apar la persoanele care au fumat sau care inhalează fumul din alte părți. Cancerul pulmonar poate apărea și la persoanele care nu au fumat pasiv, iar în această situație cauza probabilă este mai greu de depistat.

Fumatul degradează celulele ce  învelesc plămânii, iar în momentul în care fumul este inhalat, o serie de substanțe cancerigene ajung în organism, mai exact la plămâni.

O dată cu trecerea timpului, funcția respiratorie este afectată serios și va afecta inevitabil sistemul respirator, iar apariția cancerului pulmonar nu ar trebui să ne mire deloc.

CITEȘTE ȘI:

Alimentul ideal pentru sănătatea plămânilor. Recomandat în special fumătorilor

Planta care tratează răceala. Curăță plămânii, calmează tusea și scade tensiunea arterială

Ultimele Stiri
abonare newsletter