Timp Liber

Planta care tratează răceala. Curăță plămânii, calmează tusea și scade tensiunea arterială

Planta care tratează răceala. Simptomele răcelii pot da serioase bătăi de cap. Cu câteva remedii la îndemână, semnele gripei pot fi însă puțin mai ușor de suportat.

Planta care tratează răceala. Curăță plămânii, calmează tusea și scade tensiunea arterială. Planta care tratează răceala. Curăță plămânii, calmează tusea și scade tensiunea arterială.

 

 


Planta care tratează răceala. Avantajul plantelor este că acestea ne sunt la îndemână și pot fi procurate destul de ușor, dar mai ales că acestea pot fi utilizate sub diferite forme, precum ceaiuri, ca și condiment ori consumate în stare pură.

 


Planta care tratează răceala și te ajută să expectorezi mai ușor

Acesta este și cazul cimbrului, care poate deveni o adevărată armă împotriva răcelii și gripei. Cimbrul poate fi lăsat la uscat și consumat ca și condiment ori poate fi utilizat sub formă de ulei esențial.

CITEȘTE ȘI:


Planta care te vindecă de răceală și gripă. Te scapă de tuse și, combinată cu mierea, e ca un analgezic

Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare. Te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase



Totodată, o variantă la îndemână atunci când ne confruntăm cu răceala sau gripa este ceaiul de cimbru, care calmează durerea în gât și curăță plămânii.

Cimbrul, în caz de răceală, poate fi și inhalat cu ajutorul aburilor. Această procedură înmoaie mucusul și te ajută să expectorezi mai ușor. Într-un vas cu apă clocotită se poate adăuga o mână de cimbru uscat sau ulei esențial de cimbru pentru a fi inhalați aburii.


Planta care tratează răceala. Curăță plămânii și scade tensiunea arterială

Astfel, cimbrul are efect expectorant, face ca tusea sa fie mai productivă și curăță plămânii mai repede.

De asemenea, cimbrul reprezitntă o sursă bună de magneziu, zinc, potasiu, calciu, fier, precum și de vitaminele A, B și C.

Cimbrul este cunoscut totodată pentru faptul că ajută la tratarea anxietății, tratează infecțiile intestinale, are efect anticangerigen și scade tensiunea arterială.

CITEȘTE ȘI:

Băutura care topește grăsimea de pe burtă. Luptă împotriva cancerului și scade riscul de infarct

abonare newsletter