Timp Liber

8 beneficii pe care le are mazărea pentru organism: previne cancerul la stomac și bolile de inimă

Mazărea are numeroase beneficii medicale pentru organism, între care se numără și prevenirea cancerului la stomac sau a bolilor de inimă. Află de ce ar trebui să introduci mazărea în alimentația ta.

8 beneficii pe care le are mazărea pentru organism / Foto: pixabay.com 8 beneficii pe care le are mazărea pentru organism / Foto: pixabay.com

 

 


Această legumă este foarte bună pentru sănătatea noastră, iar în acest articol vei găsi 8 motive pentru care ar trebui să o introduci în alimentația ta.

 


Mazărea este bogată în vitamine esențiale și antioxidanți precum vitamina K, C și acid folic. De asemenea, este bogat în mangan și fibre.

Cele 8 beneficii pe care le are mazărea pentru organism sunt:


  1.  Îmbunătățește digestia
  2.  Previne cancerul la stomac
  3.  Previne bolile de inimă
  4.  Întărește imunitatea 
  5.  Este bună pentru sănătatea ochilor 
  6.  Ajută la slăbire, în mod sănătos
  7.  Este bună pentru sănătatea pielii
  8.  Este o sursă bogată în fier

Beneficiile pe care le are mazărea pentru organism: previne cancerul la stomac

Unul dintre cele mai bune beneficii pe care le are mazărea este faptul că poate să prevină cancerul la stomac, scrie doc.ro. Mazărea conține cantități mari dintr-un polifenol cu rol protector, numit cumestrol.

Astfel, un studiu realizat în Mexico City a arătat că avem nevoie de doar 2 miligrame din acest fitonutrient pe zi ca să ne ajute să prevenim apariția cancerului la stomac.


De asemenea, această legumă este bogată în fier, un lucru care este foarte benefic pentru femeile însărcinate. Boabele de mazăre sunt foarte utile în cazul femeilor insarcinate sau în cazul celor care alapteaza fiindcă ele se confruntă des cu carențele de fier. Totuși, înainte să consume multă mazăre, femeile însărcinate ar trebui să ia legătura cu medicul, fiindcă reacțiile pot să fie diferite de la persoană la persoană.

CITEȘTE ȘI:


Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii. Menține pielea tânără și previne cancerul

 

Cea mai sănătoasă legumă, care previne infarctul. Îți întărește oasele și previne apariția cancerului

 

Beneficii pe care le are mazărea pentru organism: previne bolile de inimă

În același timp, conținutul de fibre insolubile prezent în mazăre ajută la reducerea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral, scrie food.ndtv.com. Pe lângă acest lucru, mazărea ajută și la reglarea zahărului din sânge în organism.

Între cele 8 beneficii pe care această legumă le are se numără și beneficiile asupra sănătății ochilor.

Mazărea este plină de luteină cu pigment carotenoid. Se știe că luteina reduce riscul de cataracte și degenerescență maculară sau pierderea vederii la bătrânețe. Mazărea poate, de asemenea, îmbunătăți vederea.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai ciudat fruct, cu 15 beneficii: previne cancerul, boala Alzheimer și ne protejează de tuberculoză

Leguma cu 10 beneficii medicale: curăță rinichii, reduce colesterolul „rău” și întinerește pielea

Ultimele Stiri
abonare newsletter