Timp Liber

Planta minune a primăverii! Tratează peste 10 tipuri de afecțiuni

Planta minunea a primăverii. Ea te ajută să tratezi mai bine diferite afecțiuni, fiind una dintre cele mai bune din lume pentru sănătate.

Planta minune a primăverii! Tratează peste 10 tipuri de  afecțiuni Planta minune a primăverii! Tratează peste 10 tipuri de afecțiuni

 

Planta minune a primăverii este Leurda. Pentru foarte mulți români Leurda este o plantă necunoscută, deși are un gust plăcut, delicios și o aromă intenssă. Leurda este ușor de prepearat, are multe beneficii pentru sănătate. Această plantă poate fi regăsită în salate, sucuri, infuzii sau tinctură pentru îngrijirea stării de sănătate.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Planta minune a primăverii. Ce este leurda

Conform Wikipedia, Leurda are o denumire latină la bază, mai exact Allium Ursinum, iar în termeni populari este cunoscută ca elixirul tinereții. E un remediu excelent pentru rinichi, deoare are proprietăți detoxifiante naturale. Consumul de leurdă ajută foarte mult memoria umană, e un susținător important al inimii și tratează tusele. Tot leurda poate fi utilizată pentru răni, eczeme sau în cazul accidentelor vasculare.

Leurda planta minune a primăverii. Beneficii pentru sănătate

Un grup de specialiști au numit leurda „Planta mileniului”, deoarece are o mulțime de beneficii pentru organismul uman. Leurda este un ingredient de bază în bucătăria multor țări din Europa. Această plantă se găsește deobicei în zonele de pădure, fiind accesibilă oricui.


Ce conține planta minune a primăverii. Leurda, recomandată în Postul Paștelui

Planta minune a primăverii este recomandată inclusiv persoanelor care respectă Postul Paștelui, considerat de mulți cel mai dificil post.  Cea mai importantă parte a leurdei sunt frunzele. Ele au un gust apropiat de cel de usturoi.  Frunzele de leurdă trebuie recoltate înainte să apară primele flori.

CITEȘTE ȘI: 
Alimentul care te scapă de răceală. Are efect antiviral și întărește sistemul imunita


Băutura care te ajută să slăbești rapid. Topește grăsimea de pe burtă și face minuni pentru organism

Spuneam că leurda este asemănătoare usturoiului. Cei mai mulți consumă leurda sub formă de salată sau suc.  Planta minune a primăverii conține sulfură de alil. De altfel, această sulfură îi dă gustul mirosul specific plantelor din grupul Allium. Tot planta minune a primăverii conține vitaminele A și C, dar și săruri minearel de calciur, natriu, cupru, fosfor și fier.


La ce este bună Leurda planta minune

Leurda este foarte bună pentru eliminarea substanțelor toxice din organism. Această plantă reduce hipertensiunea arterială, scade colesterolul și  previne accidentul vascular. Consumul constat de leurdă previne aparițiai trombozei și tromboflebitei, deoarece este un susținător excelent pentru fluidificarea sângelului.

Planta minune leurda. 10 boli afecțiuni pe care le tratează

Ajută funcția renală


Unul dintre cele mai importante beneficii oferite de leurdă este legat de funcția renală. Această plantă curăță foarte bine rinichii și vezica urinară. În plus, leurda elimină excesul de acid uric care provoacă gută.

Leurda are o serie de proprietăți vitaminizante, mineralizante, depurative și diuretice. Această  plantă curăță foarte bine organismul și tractul intestinal. Ea reglează și funcția rinichilor.

Scade colesterolul rău 

Leurda planta minune a primăverii are un conținut important de adenozină. Această substanță reglează colesterolul și previne boli grave precum ateroscleroza. De exemplu, această boală avea ca și complicații hipertensiune sau infarctul miocardic.

Opreşte procesul de îmbătrânire 

Mulți specialiști au zis despre leurdă că este o adevărată minune a naturii. Ea este considerată elixirul tinereții și oprește procesul de îmbătrânire. Specialiștii recomandă consumul de salată de leurdă pe toată durata primăverii.

Leurda ajută la repunerea în mișcare a activității endocrine. Această plantă minune susține circulația cerebrală și previne sclerozarea vaselor de sânge. Din acest motiv, leurda este o adevărată minune pentru sănătatea umană.

Leurda bună la gripă și răceală

Frunzele de leurdă sunt excelente pentru cei care suferă de bronșită. Cei care sunt răciți sau loviți de gripă pot și ei să conume leurdă pentru că este și un bun antiinflamator.

Tratează infecţiile de la nivelul căilor respiratorii 

Frunzele consumate sub formă de salată sunt benefice persoanelor cu bronşite, sunt bune în tuberculoză pulmonară şi în tratarea infecţiilor de la nivelul căilor respiratorii superioare (gripă şi răceală), datorită efectului antiseptic şi antiinflamator. 

CITEȘTE ȘI:

Planta care combate răceala și gripa. Are efect antiinflamator și te ajută să pierzi din kilograme

Planta care îmbunătățește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Previne cancerul și are multe beneficii pentru organism

Ultimele Stiri
abonare newsletter