Timp Liber

Ouă toxice: Testul simplu care arată dacă oul e toxic sau nu

Ouă toxice. Cum îți dai seama dacă ouăle pe care le mânânci sunt sau nu sunt toxice. Semnele la care trebuie să fii atent.

Ouă toxice: Testul simplu care arată dacă oul e toxic sau nu Ouă toxice: Testul simplu care arată dacă oul e toxic sau nu

 

Ouăle sunt printre cele mai utilizate alimente, fiind ingredientul de bază în multe preparate. Ouăle de Paște sunt printre preferatele românilor și au o mulțime de beneficii pentru organismul uman. Un lucru la care trebuie să fim foarte atenți sunt ouăle toxice, extrem de dăunătoare.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Ouă toxice. Cât timp este valabil un ou

Un ou poate fi păstrat maxim 28 de zile, timp în care poate fi consumat fără probleme. Recomandat este ca ouăle să fie consumate între 2 și 8 zile. În această perioadă, ouăle au toate proprietățile nutritive.

Când este oul toxic

Dacă nu consumăm ouăle în primele 28 de zile, ele pot deveni toxice și pot produce probleme grave în aparatul digestiv. Ouăle toxice duc la toxiinfecții alimentare grave.


Pentru a afla dacă oul este toxic, trebuie să faci un simplu test.  Poți umple un pahar cu apă și pui în el ouăle pe care vrei să le verifici.

CITEȘTE ȘI: 
Alimentul care te scapă de răceală. Are efect antiviral și întărește sistemul imunita


Băutura care te ajută să slăbești rapid. Topește grăsimea de pe burtă și face minuni pentru organism

Dacă ouăle pe care le-ai pus în pahar se scufundă, atunci ele pot fi consumate. Dacă oul se ridică și plutește în apă atunci a devenit toxic și este recomandată aruncarea oului.


Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este că un ou nu se reîncălzește niciodată. Oul sau omleta se consumă doar rece, niciodată reîncălzită.

Nu este recomandat nici să consumi ouă crude, deoarece pot să apară toxinfecții alimentare periculoase. 

CITEȘTE ȘI:

Rețetă Paște 2022. Rețetă pentru cea mai bună ciorbă de miel cu borș și leuștean

Alertă înainte de Paște! Protecția Consumatorului a amendat mai multe firme care vindeau ouă expirate sau depozitate incorect

Ultimele Stiri
abonare newsletter