Timp Liber

Alimentul care întărește oasele. Reduce riscul apariției cancerului și menține aspectul tânăr al pielii

Alimentul care întărește oasele, cu multe beneficii pentru sănătate. Acest aliment îl au toți românii în bucătărie, însă puțini știu ce proprietăți are asupra organismului.

Alimentul care întărește oasele. Reduce riscul apariției cancerului și menține aspectul tânăr al pielii/ Sursă foto: pixabay.com Alimentul care întărește oasele. Reduce riscul apariției cancerului și menține aspectul tânăr al pielii/ Sursă foto: pixabay.com

 

Alimentul care întărește oasele. Acest aliment minune este roșia.


 

Roșia sunt originară din America de Sud și este cultivată pe continentul european de sute de ani, pentru gustul lor dulce, dar și pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătății noastre.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Conform doc.ro, peste 80% dintre români afirmă că mănâncă roșii cel puțin o dată pe săptămână, într-o formă sau alta. Fie ca le adăugăm în salate,  supe, sosuri, tocănițe sau paste, roșiile sunt gustoase, aromate și vin într-o mulțime de soiuri. 

Alimentul care întărește oasele. Reduce riscul apariției cancerului

Roșia, alimentul care întărește oasele, cu multe beneficii pentru organism. Roșiile conțin o cantitate mare de vitamina K si calciu, doi nutrienți care sunt ajută la fortificarea și regenerarea țesutului osos. Licopenul din roșii s-a dovedit util în îmbunătățirea masei osoase, aceasta fiind o cale excelentă de prevenire a osteoporozei, potrivit sfatulmedicului.ro.


De asemenea, roșiile sunt excelente pentru prevenirea cancerului. Roșiile sunt bogate în antioxidanți și fitonutrienți, ele reușind să lupte cu radicalii liberi, Totodată, roșiile susțin dezvoltarea celulelor sănătoase și oprește dezvoltarea celulelor cancerigene.

Un studiu efectuat pe femei a arătat că concentrațiile mari de carotenoizi din roșii pot proteja organismul împotriva cancerului la sân


 

CITEȘTE ȘI:

Dieta care te ferește de diabet. Cum poți preveni această boală doar din alimentație

Cel mai bun ceai de plante, ce scade colesterolul. Are beneficii pentru organism și te ajută să slăbești natural

 

Alimentul care întărește oasele. Menține aspectul tânăr al pielii

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, roșiile sunt benefice și pentru sănătatea pielii. Acest aliment care întărește oasele este bogat în licopen care poate proteja pielea împotriva arsurilor solare. Pe lângă asta, antioxidanții din roșii pot curăța tenul acneic, mixt sau gras.

Se poate prepara o mască din pulpa roșiilor sau o dată pe săptămână clătiți fața cu suc de roșii.

De asemenea, roșiile sunt responsabile și pentru menținerea sănătoasă a părului. Alimentul care întărește oasele, cu multe beneficii pentru organism, ajută firele de păr să rămână rezistente și strălucitoare.

 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care tratează rapid răceala și gripa. Are multe beneficii pentru inimă și sistemul imunitar

Leguma care reglează tensiunea arterială. Vindecă ulcerul și menține oasele sănătoase

Leguma care tratează gripa și răceala. Ajută persoanele care au diabet și previne cancerul

abonare newsletter