Timp Liber

Dieta care te ferește de diabet. Cum poți preveni această boală doar din alimentație

Dieta care te ajută să scapi de diabet și previne apariția acestei boli în organismul uman. Cum poți să scapi de diabetul zaharat.

Dieta care te ferește de diabet. Cum poți preveni această boală doar din alimentație Dieta care te ferește de diabet. Cum poți preveni această boală doar din alimentație


Diabetul este una dintre cele mai mari probleme de sănătate în ultimii ani. Pe lângă cazurile în care pancreasul nu mai funcționează la capacitate normală și este nevoie de insulină, în alte situații diabetul zaharat se datorează doar alimentației.

La nivel mondial, există peste 150 de milioane de diabetici, iar specialiștii se așteaptă ca în 2045 să avem aproximativ 700 de persoane care suferă de diabet. Totuși, această boală grea poate fi stopată dacă respectăm un regim alimentar.


În cadrul unui studiu desfășurat în SUA a fost analizată plasma sanguină și dietele a peste 10.000 de persoane. Specialiștii au concluzionat că cei mai mulți dintre bolnavi consumau un număr mic de alimente sănătoase, în special legume.

Descoperirile făcute de echipa de specialiști au fost publicate în Diabetologia, jurnalul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului.


Dieta care te ferește de diabet

Te-ai întrebat de multe ori de ce ai glicemia ridicată chiar dacă nu consumi dulciuri. Trebuie totuși să știi că nivelul zahărului din organism poate fi crescut și din cauza unor alimente pe care noi le considerăm sănătoase, dar de fapt sunt un adevărat inamic. De exemplu, cartofii prăjiți conțin foarte mulți carbohidrați și ridică nivelul zahărului în organism.

CITEȘTE ȘI:


Planta care previne anemia. Scade riscul infarctului și reglează tensiunea arterială

Condimentul care previne cancerul și îmbătrânirea prematură. Este VEDETA sezonului rece


Cei care vor să se ferească de diabet pot consum avocado, semințe de chia, nuci, migdale, dar și năut, linte, mazăre, quinoa (consumate fierte).

Alimente interzise la diabet

Persoanele care suferă de diabet trebuie să fie extrem de atente în momentul în care achiziționează un produs. Pe eticheta produsului scrie exact aportul de zahăr, dar și aportul unor suplimenți de zahăr precum glucoză, xilitoză, maloză sau chiar și fructoză.


  • zahăr, miere, gem, marmeladă, dulceață (decât dacă sunt sortimente fără zahăr);
  • produse de cofetărie și patiserie;
  • bomboane de ciocolată, dropsuri cu zahăr, înghețată;
  • fructe în sirop, fructe uscate, fructe confiate;
  • sucuri și alte băuturi care conțin zahăr;
  • băuturi alcoolice dulci: lichioruri, cremă de whisky etc.

CITEȘTE ȘI:

Leguma care reglează tensiunea arterială. Vindecă ulcerul și menține oasele sănătoase

Leguma care tratează gripa și răceala. Ajută persoanele care au diabet și previne cancerul

Ultimele Stiri
abonare newsletter