Timp Liber

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne cancerul și îmbunătățește digestia

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Acest aliment este printre cele mai populare din bucătăria românească.

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne cancerul și îmbunătățește digestia/ Sursă foto: pixabay.com Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne cancerul și îmbunătățește digestia/ Sursă foto: pixabay.com

 

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Acest aliment este porumbul dulce. 


 

Porumbul dulce este delicios și poate fi integrat în numeroase salate când ești la dietă, potolindu-ți cât de cât pofta de dulciuri. Pe lângă faptul că este bun la gust, porumbul dulce este și sănătos. Este bogat în fibre care ajută digestia și vitamine cu rol important în organism, cu precădere asupra sănătății ochilor, sistemului nervos și imunitar, scrie csid.ro.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Porumbul dulce este una dintre cele mai populare cereale din lume. Boabele de porumb sunt utilizate încă din vechime în alimentație, atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne cancerul

Porumbul dulce, alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Numărul relativ mic de calorii furnizate de circa 100 de grame de porumb dulce este propice controlului greutății, comparativ cu alte cereale precum porumbul matur, grâul sau orezul, potrivit sfatulmedicului.ro.


De asemenea, porumbul dulce poate preveni cancerul. Conform ultimelor studii, porumbul dulce conține criptoxatina, o substanță care poate ţine la distanţă cancerul, ajutând organismul să nu dezvolte celule canceroase. 

Totodată, porumbul dulce, alimentul care te ajută să slăbești,  ajută la reglarea tranzitului intestinal datorită cantității mari de fibre.


CITEȘTE ȘI:

Fructul care protejează creierul. Are multe beneficii pentru organism: controlează glicemia și sprijină sănătatea oaselor

Condimentul care te scapă de răceală și gripă. Ajută căile respiratorii și previne cancerul

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Îmbunătățește digestia

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Porumbul dulce este o sursă bogată de fibre alimentare. Datorită acestei proprietăți, porumbul dulce contribuie la îmbunătățirea digestiei și la eliminarea resturilor alimentare de la nivelul colonului.

Chiar dacă este un aliment cu multe beneficii, porumbul dulce nu este recomandat persoanelor care suferă de diabet. Porumbul dulce are un indice glicemic mare, iar acest lucru le poate dăuna persoanelor care suferă de diabet.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum să trăiești mai mult: Dieta recomandată pentru o viață cât mai lungă

Simptomele cancerului: Durerile inexplicabile, un simptom ignorat des

Alimentul care topește grăsimea de pe abdomen. Previne cancerul și întărește sistemul imunitar

abonare newsletter