Timp Liber

Fructul care ne ajută să trecem mai ușor peste schimbările bruște de temperatură. Previne cancerul și diabetul

Având în vedere schimbările bruște de temperatură din ultimele zile, multe persoane sunt predispuse la răceală și gripă. Consumat în cantități moderate, acest fruct combate răceala și gripa.

Fructul care ne ajută să trecem mai ușor peste schimbările bruște de temperatură. Previne cancerul și diabetul/ Sursă foto: pixabay.com Fructul care ne ajută să trecem mai ușor peste schimbările bruște de temperatură. Previne cancerul și diabetul/ Sursă foto: pixabay.com

 

 


Fructul care ne ajută să trecem mai ușor peste schimbările bruște de temperatură. Este vorba despre portocale.

 


Portocalele sunt printre cele mai populare și consumate fructe de către români. Ele sunt bogate în vitamina C, nutrienți și antioxidanți și pot fi consumate proaspete sau sub formă de suc.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Conform csid.ro, portocalele sunt sărace în calorii, dar pline de nutrienţi. Ele contribuie la întărirea sistemului imunitar şi previn apariţia ridurilor. O singură portocală are în compoziţie nu mai puţin de 170 de substanţe fitochimice şi peste 60 de flavonoide cu efecte antiinflamatoare şi antioxidante.


Fructul care ne ajută să trecem mai ușor peste schimbările bruște de temperatură. Previne cancerul

Portocala, fructul care ne ajută să trecem mai ușor peste schimbările bruște de temperatură. Potrivit dozadesanatate.ro, ceea ce iese în evidență cel mai mult la portocală este conținutul ridicat de vitamina A, B și C. Pe lângă aceste vitamine, fructul care ne ajută să trecem mai ușor peste schimbările bruște de temperatură conține fosfor, magneziu, calciu și potasiu. Valorile sale nutritive fac din portocale un aliment bun pentru a ne proteja de răceală și gripă.

De asemenea, portocalele conțin D-limonene. Acesta este un compus care previne mai multe tipuri de cancer, precum cancerul pulmonar, de piele sau cel de sân.


Acest fruct este benefic și pentru sănătatea inimii. Conform unui studiu, potasiul din portocală poate reduce factorii care duc la apariția bolilor de inimă.

 


CITEȘTE ȘI:

Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Înfrumusețează părul și reduce nivelul de colesterol

Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Previne atacurile de cord și cancerul

 

Fructul care ne ajută să trecem mai ușor peste schimbările bruște de temperatură. Previne diabetul

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, portocala, fructul care ne ajută să trecem mai ușor peste schimbările bruște de temperatură, poate preveni diabetul zaharat de tip 2. Fibrele din compoziția acestui fruct ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățește nivelul de insulină.

Portocala este un ajutor și pentru piele. Conţinutul crescut de vitamina C din fructul care ne ajută să trecem mai ușor peste schimbările bruște de temperatură protejează pielea de efectul nociv al razelor soarelui şi al poluării, previne apariţia ridurilor şi îmbunătăţeşte textura pielii.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentele care previn cancerul și te ajută să duci o viață lungă

Condimentul cu proprietăți anti-cancer. Previne atacul de cord și te ajută să arzi caloriile rapid

abonare newsletter