Timp Liber

Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Înfrumusețează părul și reduce nivelul de colesterol

Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Acest fruct este unul dintre cele mai iubite citrice datorită gustului său unic și al beneficiilor pe care le are pentru organism, înfrumusețează părul și reduce nivelul de colesterol.

Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Înfrumusețează părul și reduce nivelul de colesterol / Sursă foto: pixabay.com Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Înfrumusețează părul și reduce nivelul de colesterol / Sursă foto: pixabay.com

 

 


Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre mandarine.

 


Mandarinele sunt considerate de foarte mulți români cele mai bune citrice, fiind plasate inclusiv în fața portocalelor, datorită conţinutului bogat în vitamine, minerale şi fibre.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Conform csid.ro, mandarinele, fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale, mai conţine substanţe cu rol antioxidant şi antiinflamator care pot avea efecte benefice pentru inimă şi creier.


Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Înfrumusețează părul și reduce nivelul de colesterol

Mandarinele, fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale sunt bogate în vitamina C,  tangeretină și nobiletină. Aceste substanțe sunt benefice pentru protejarea inimii.

Potrivit unui studiu realizat pe animale, s-a demonstrat că vitamina C poate reduce factorii care duc la apariția bolilor de inimă prin reducerea tensiunii arteriale. De asemenea mandarinele ajută la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și la scăderea nivelului trigliceridelor din sânge și a colesterolului rău. 


Acest fruct care ajută la reglarea tensiunii arteriale are efect anticancerigen. Potrivit vegan.rocks.ro vitamina C din mandarine poate preveni creșterea și răspândirea tumorii, poate promova vindecarea rănilor după operație și poate spori eficacitatea chimioterapiei, reducând în același timp toxicitatea acesteia. 

Totodată, flavonoidele din citrice, dar mai ales din mandarine pot reduce apariție a unor tipuri de cancer, precum cancerul gastric, mamar, de colon și pulmonar.

Pe lângă beneficiile de mai sus, mandarinele conţin o cantitate mare de vitamina A, care poate regla secreţia de sebum atât la nivelul scalpului, cât şi al feţei.

 

CITEȘTE ȘI:

Băutura alcoolică care reduce riscul mortalității. Previne atacurile de cord și cancerul

Alimentele care previn cancerul și te ajută să duci o viață lungă

 

Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Previne Alzheimerul

Potrivit unui studiu realizat în anul 2018 s-a demonstrat că narirutina din mandarine, fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale, contribuie la îmbunătățirea sănătății mintale și poate preveni apariția bolii Alzheimer.

Chiar dacă este un fruct cu multe beneficii, mandarinele trebuie consumate în cantități moderate. Consumate în exces pot deveni toxice, mai ales pentru persoanele care suferă de gastrită sau ulcer gastric deoarece acest fruct este acid.

 

CITEȘTE ȘI:

Condimentul cu proprietăți anti-cancer. Previne atacul de cord și te ajută să arzi caloriile rapid

Ceaiul care tratează oboseala. Întărește sistemul imunitar și reduce riscul de accident vascular cerebral

Fructul care topește grăsimea de pe abdomen, cu multe beneficii pentru organism. Stimulează sistemul imunitar și previne anemia

Ultimele Stiri
abonare newsletter