Timp Liber

Beneficiile neștiute ale castraveților. Reduc riscul de cancer, scad tensiunea arterială și ameliorează ulcerul gastric

Beneficiile neștiute ale castraveților. Această legumă are numeroase proprietăți care sunt foarte benefice pentru organismul nostru pe care puțină lume le cunoaște.

Beneficiile neștiute ale castraveților. Reduc riscul de cancer, scad tensiunea arterială și ameliorează ulcerul gastric Beneficiile neștiute ale castraveților. Reduc riscul de cancer, scad tensiunea arterială și ameliorează ulcerul gastric

 

 


O legumă atât de folosită în bucătărie precum castravetele, deși pare a fi banală, are multe beneficii medicale neștiute asupra organismului nostru.

 


Între acestea se numără reducerea riscului de apariție a cancerului, scăderea tensiunii arteriale și ameliorarea ulcerului gastric, pe lângă beneficiile pe care le aduce tenului nostru.

Beneficiile neștiute ale castraveților. Reduc riscul de cancer

Castraveții au numeroase beneficii neștiute de multă lume, precum reducerea riscului de cancer. Cucurbitacina și acidul cafeic, care sunt antioxidanți pe care castraveții îi conțin, au rolul de a reduce riscul de apariție a cancerului.


De asemenea, pe lângă reducerea riscului de cancer, acești antioxidanți mai împiedică răspândirea tumorii, scrie sfatulmedicului.ro.

Beneficiile neștiute ale castraveților. Aceste legume mai pot reduce inflamațiile corpului și conțin lignani - compuși care pot să scadă riscul de cancer ovarian, de sân, de prostată sau endometrial, în timp ce anumite fibre din castraveți protejează împotriva cancerului colorectal.


CITEȘTE ȘI:

Planta ce vindecă inima, cu multe beneficii pentru organism. Previne cancerul și te ajută să slăbești


Alimentul care previne boala Alzheimer. Protejează sistemul cardiovascular și mărește speranța de viață

 


Beneficiile neștiute ale castraveților. Scad tensiunea arterială

Beneficiile neștiute ale castraveților - este recomandat să îi consumați regular dacă aveți hipertensiune arterială. Fiindcă această legumă conține mult magneziu, potasiu și fibre alimentare, ea contribuie la scăderea tensiunii arteriale, dar și la prevenirea bolilor de inimă.

Fiindcă au un conținut foarte ridicat de potasiu, castraveții reduc retenția de apă pe care o provoacă prea mult sodiu în alimentație. În același timp, vitamina K pe care o conține e esențială când se formează cheaguri și previne calcifierea vaselor de sânge.

Încă un beneficiu neștiu al castraveților este faptul că ameliorează ulcerul gastric. Castraveții au o acțiunie alcalină fiindcă conțin multe substanțe minerale și aceasta neutralizează aciditatea gastrică.

CITEȘTE ȘI:

Leguma cu beneficii neștiute. Previne semnele de îmbătrânire, bolile de inimă și îi ajută pe diabetici

Fructul care întărește sistemul imunitar și oasele. Scade tensiunea arterială și îmbunătățește digestia

abonare newsletter